Gabriela Dinu Știri 25.04.2021 09:35

Cele mai frumoase modele și culori pentru ouăle de Paște. FOTO

Paştele se apropie cu paşi repezi. Este sărbătoarea primăverii şi gospodinele s-au apucat deja de pregătiri intense pentru a face totul ca la carte. Ouăle roşii se vopsesc şi ele tot înainte de Paşte, însă toţi credincioşii au un ritual anume pentru acest lucru.

Mai exact, ouăle se vopsesc în Joia Mare şi este o întreagă tradiţie pentru asta. Obiceiul acesta a apărut din urmă cu 2.000 de ani, după ce în ziua în care a fost răstignit Iisus Hristos, Maria Magdalena a mers la crucea lui un coşuleţ de ouă. Era darul pentru Pilat pentru a-l convinge, poate, să-l ierte pe Iisus.

Cele mai frumoase modele și culori pentru ouăle de Paște

Atunci când a ajuns sub crucea lui, s-a prăbuşit în genunchi, gândidu-se că a murit. Sângele Mântuitorului s-a prelins până în coşul cu ouă, care între timp s-au colorat în roşu.

Majoritatea gospodinelor vopsesc ouăle în Joia Mare, însă nu este obligatoriu, căci nu toată lumea mai poate face asta în prezent, şi important este ca în Duminica Paştelui să aibă ouă roşii pe masă.

Există numeroase modele pentru ouăle vopsite de Paşte şi nu este obligatoriu să fie de culoare roşie. Gospodinele s-au modernizat şi folosesc acum tot felul de culori pentru ouă, de la cele în culori pastelate şi până la ouăle în culori metalizate.

Ouăle se pot vopsi şi prin transfeul culorii de pe materialele de mătase. Trebuie doar să alegeţi modelul care vă place, apoi să decupaţi materialul în pătrăţele care să acopere bine oul, le legaţi la un capăt şi se îmbracă aranjamentul într-un material de culoare alb. Se pun la fiert într-un amestec de 50% oţet şi 50% apă şi ţineţi-le timp de 45 de minute.

Cele mai frumoase modele și culori pentru ouăle de Paște
Cele mai frumoase modele și culori pentru ouăle de Paște. Bleu şi violet sunt două culori deosebite

Se pot face şi ouă cu model din Dantelă, după procedeul explicat anterior. Ouăle cu buline sunt la mare căutare, la fel ca cele realizate prin tehnica Decoupage.

Unele persoane scufundă ouăle parţial în vopsea pentru a avea un efect special.