Gabriela Dinu Știri 05.04.2021 12:13

Fișă de înmatriculare auto. Cum trebuie să arate și ce să conțină. Descarcă modelul PDF

Fișă de înmatriculare auto. Cum trebuie să arate și ce să conțină. Descarcă modelul PDF

Pentru că foarte mulți șoferi sau viitori posesori de autovehicule nu știu ce este și cum trebuie completată fișa de înmatriculare am decis să facem acest articol. Modelul în format PDF poate fi descărcat de aici.

Pentru început vă arătam ce este o fișă de înmatriculare. Pentru cei mai puțin informați, fișa de înmatriculare reprezintă documentul în care sunt trecute toate datele de indentificare ale autovehiculului, precum și datele fostului proprietar și datele actualului proprietar.

Cum arată o fişă de înmatriculare auto PDF?

Completarea fișei de înmatriculare se face la mașina de scris sau la calculator, niciodată nu se scrie de mâna și trebuie să arate în felul urmator:

  • În caseta A, la rubrica date despre vehicul, se completează fiecare rubrică cu datele pe care le găsiți în cartea de identitate al vehiculului (CIV). Mare atenție la copierea dateleor. Orice neconcordanță cu datele înscrise în cartea de identitate a vehiculului nu va face decât să vă oblige ori veţi ajunge să fiți nevoiți să refaceți fișa și să mai pierdeți din timpul de care dispuneți. Ceea ce nu îşi doreşte, desigur, nimeni;
  • În caseta B, la rubrica date deținător, se vor completa datele deținătorului, cel pe numele căruia se înmatriculează autovehiculul;
  • Rubrica C este rezervată operatorului de la serviciul de taxe și impozite din cadrul primăriei de care aparține proprietarul.

După primirea vizei de luare in evidență la taxe si impozite, mai rămâne de făcut doar ultimul pas și anume depunerea dosarului de înmatriculare la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din județul unde deținătorul își are domiciliu.

Modelul fișei de înmatriculare îl puteți gasi aici şi este imperios necesar să îl completaţi exact cum am menţionat mai sus, pentru a evita problemele de orice gen.