Victor Dragodan Știri 26.06.2022 22:09

Exit Poll ora 12:00. Alegeri Locale Constanța, rezultate parțiale, sondaje: Vergil Chițac 39%, Decebal Făgădău 32%

Exit Poll ora 12:00. Alegeri Locale Constanța, rezultate parțiale, sondaje: Vergil Chițac 39%, Decebal Făgădău 32%

Lupta pentru primăria Constanța este una acerbă, conform primelor Exit Poll-uri. Primele informații depre rezultatele parțiale vor fi prezentate de stiridirecte.ro de-a lungul întregii zile. Atenție, informațiile nu sunt oficiale. Primul exit-poll validat de BEC va fi prezentat duminică seara la ora 21:00.

Exit Poll ora 12:00 la Alegeri Locale din Constanța

UPDATE ora 12:00 // Pe raza întregului județ Constanța au fost prezenți 98.000 de votanți până la ora 12:00. 60.000 au fost din mediul urban și 37.900 din mediul rulal. Prezența la urne fiind de 15,73 %, peste București.

UPDATE ora 10:00 // Prezența la urne în Constanța este de 8,09 % din populație. Cei mai mulți au votat din mediul urban: 31.400 de oameni, în vreme ce în mediul rulal au votat 20.000. Doar 3 votanți au avut nevoie de urna mobilă pentru a vota până la această oră.

AFLĂ REZULTATELE PARȚIALE PENTRU FIECARE SECTOR DIN BUCUREȘTI AICI
AICI POȚI GĂSI REZULTATELE EXIT-POLL-URILE DIN RESTUL ORAȘELOR

Conform primelor Exit Poll-uri, realizate la ieșirea de la urne, se confirmă creșterea intenției de vot pentru Canditatul PNL, senatorul Vergil Chițac, în defavoarea primarului în funcție, Decebal Făgădău, de la PSD, iar locul trei este ocupat de candidatul USR, Stelian Ion.

Iată clasamentul provizoriu la Primăria Constanței:
Vergil Chițac (PNL) : 39,3%
Decebal Făgădău (PSD) : 31,7%
Stelian Ion (USR) : 15,8%
Horia Constantinescu (PPU-SL) :2,7%

Se pare că locuitorii Constanței sunt nemultumuți de modul în care actualul edil a administrat orașul, iar cei mai mulți consideră că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită, iar mulți dintre ei aleg să-i ofere credit candidatului de la PNL, Vergil Chițac, astfel acesta se află în fața actualului primar cu aproximativ 8 procente. La precedentele Alegeri Locale actualul primar al Constanței, Decebal Făgădău a obținut nu mai puțin de 48%, conform cifrelor publicate de Biroul Electoral Central.

Rezultate parțiale la Primăria Constanței și prezența la vot

Prezența la vot este una scăzută conform primului Exit Poll, dar sondajele făcute înainte de Alegerile Locale 2020 spun că doar 5,2 la sută,  dintre constănțeni sunt hotărâți să nu meargă la vot. De asemenea mulți dintre constănțenii care au declarat că nu sunt hotărâți dacă vor merge la vot au spus că dacă ar trebui să acorde votul cuiva acesta ar fi tot canditadul liberal Vergil Chițac.

Practic, pentru fotoliul de primar al orașului Constanța lupta se dă între doi candidați, Vergil Chițac de la PSD și actualul primar, Decebal Făgădău. Conform sondajelor făcute de INSCOP Research în urma unei lupte în doi, Vergil Chițac ar obține cel puțin 56 la sută dintre voturile alegătorilor, cei mai mulți dintre ei crezând că schimbarea conducerii este una extrem de importantă, iar singurul candidat care îl poate învinge pe Decebal Făgădău este Vergil Chițac.