Gabriela Dinu Știri 17.06.2022 09:20

Evaluarea Naţională 2022. Ce subiecte au picat la examenul de Limba maternă

Evaluarea Naţională 2022. Ce subiecte au picat la examenul de Limba maternă

Elevii claselor a VIII-a se pregătesc de ultimul examen din cadrul celor 3 de la Evaluarea Naţională. Este vorba despre şcolarii care sunt obligaţi să se prezinte la testarea la Limba maternă.

De îndată ce vor fi publicate pe edu.ro, subiectele şi baremele de la proba de Limba maternă vor fi disponibile şi pe Ştiri Directe. De pe 3 iunie 2022, absolvenţii claselor a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională, zi în care au şi finalizat studiile. Examenul a început luni, 14 iunie 2022, prin proba la Limba şi literatura română, proba scrisă. Şi a continuat cu proba la Matematică, aceasta din urmă susţinându-se joi, 16 iunie.

Ce subiecte s-au dat la Capacitate la examenul de Limba Maternă

Astăzi, 17 iunie 2022, va avea loc proba scrisă de la Limba Maternă, urmând ca pe 23 iunie 2022, până în ora 14:00, să aibă loc afişarea rezultatlor, înainte de contestaţii. Începând cu ora 16:00, de pe 23 iunie şi până pe 24 iunie, ora 12:00, elevii nemulţumiţi de note vor putea face contestaţii.

Acestea din urmă vor fi soluţionate până pe 29 iunie, iar pe data de 30 iunie se vor afişa rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, iar absolvenţii de gimmnaziu se pot înscrie, în sfârşit, la liceul unde doresc să studieze.

Citeşte şi:

Evaluarea Națională 2022. La ce oră trebuie să fie elevii în clase
Structura anului școlar 2021 – 2022. Când vor fi vacanțele, când va începe școala și când vor avea loc tezele și examenele de BAC și Evaluare

Elevii din România care au susţinut examenul de Limba Maternă au fost chestionaţi în una dintre următoarele materii, considerate obligatorii pentru cei de această naţionalitate:

  • Limba maternă croată
  • Limba maternă germană
  • Limba maternă italiană
  • Limba maternă maghiară
  • Limba maternă rroamni
  • Limba maternă sârbă
  • Limba maternă slovacă
  • Limba maternă ucraineană

Subiectele nu sunt unele complexe, din contră. Există trei părţi, una care cuprinde şase exerciţii simple, a doua care conţine o compunere şi a treia este un subiect complex, pe baza unei opere literare studiate.