Gabriela Dinu Știri 13.06.2022 08:15

Evaluarea Națională 2022. La ce oră trebuie să fie elevii în clase la proba de Limba și literatura română

Evaluarea Națională 2022. La ce oră trebuie să fie elevii în clase la proba de Limba și literatura română

Marţi, 14 iunie, elevii de clasa a 8-a vor începe Evaluarea Naţională, prin proba la Limba şi literatura română. Care sunt condiţiile de intrare în examen şi la ce oră trebuie să fie elevii în săli? Toate acestea, dar şi alte detalii despre cel mai important examen din ciclul de gimnaziu le veţi afla din rândurile care urmează.

În perioada 14-17 iunie se va desfăşura Evaluarea Naţională 2022. La doar o săptămână de la încheierea probelor vor fi afişate şi primele rezultate, după care elevii nemulţumiţi de notele primite vor putea face contestaţii în aşteptarea rezultatelor finale.

Tot ce trebuie să ştie elevii despre Evaluarea Naţională 2022

Prima probă este la Limba şi literatura română şi va avea loc marţi, 14 iunie. Cea de-a două probă este la Matematică şi va fi susţinută de elevii din toată ţara joi, pe 16 iunie. Ultima probă este specială pentru elevii de altă naţionalitate, care vor trebui să fie testaţi la proba scrisă de limba maternă. Aceasta din urmă va avea loc vineri, 17 iunie.

Pe 23 iunie se vor afişa şi rezultatele, iar elevii care nu vor fi mulţumiţi de note le vor putea contesta în termen de două zile. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 30 iunie.

Pentru a putea susţine probele de concurs, elevii sunt obligaţi să fie în sălile de examen la care au fost repartizaţi începând cu ora 8:30. Orice întârziere va fi considerată neprezentare şi elevii vor fi consideraţi absenţi. De la ora 9:00 va începe şi examenul şi subiectele vor începe să fie distribuite.

De reţinut este că examenele la Limba şi literatura română, precum şi restul testărilor de la Evaluarea Naţională, vor fi înregistrate în sistem audio video pentru a putea fi evitate eventualele fraude.

Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru a rezolva subiectele la oricare dintre cele trei probe la care vor participa.