Gabriela Dinu Vedete 13.07.2023 21:14

Eugen Cristea: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, filmografie

Eugen Cristea: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, filmografie

Eugen Cristea s-a născut pe 18 aprilie 1952 în Bucureşti şi este de profesie actor de teatru şi film. Este absolvent al cursurilor I.A.T.C. din Bucureşti, iar din 1976 şi până în 1980 a activat în cadrul Teatrului Naţional din Timişoara.

Din 1980, a început să fie distribuit în roluri în cadrul teatrului Naţional din Bucureşti şi a interpretat de-a lungul carierei sale roluri în filme, teatru de televiziune şi teatru radiofonic.

Ce scrie în CV-ul lui Eugen Cristea?

Este şi scriitor, având publicat un volum personal de proză. Totodată, Eugen Cristea a tradis literatură beletristică pentru publicul din România. Este căsătorit din 2001 cu Cristina Deleanu, şi ea de profesie actriţă.

La Teatrul din Timişoara, acesta a jucat în rolurile următoare: Petre Vereș – Nu suntem îngeri, Blasiu Dohotaru – A cincea lebădă, Pinch – Comedia erorilor, de William Shakespeare, Peruzeanu și Avocatul – Moftangii, de I.L.Caragiale, Scurtuleț – Piatră la rinichi de Paul Everac, Tetoianu – Clipa de Dinu Săraru, Menestrelul – Spațiul de clemență de M. Sabin, Emil – Emil și detectivii de Erich Kastner, Emil – Emil și cei trei gemeni de Erich Kastner, Spiridon – O noapte furtunoasă de I.L.Caragiale.

La teatrul I. L. Caragiale din Bucureşti, acesta a jucat în zeci de roluri şi a avut inclusiv câteva proiecte independente de teatru, precum Dragostea în 5 acte, Statuia libertăţii şi Tragedia lui Carmen. Filmografia coţine următoarele titluri: Colierul de turcoaze, Mult mai de preţ e iubirea, Enigmele se explică în zori, simple soldat, Last Gasp, Capitaine Conan, Genie, Regatul Secret, Les percutes şi multe altele. Remuneraţia pentru filme o negociază în funcţie de fiecare rol în parte, iar venitul său lunar este o pensie de doar 2000 de lei

Drama lui Eugen Cristea

Acesta a trecut printr-un moment extrem de dificil, atunci când a suferit un AVC şi a intrat ulterior într-o depresie urâtă: „În general evit (n.r. petreceri de ziua de naștere) deoarece pentru mine nu mai este un prilej de bucurie. Eu ca să fiu sincer îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care mi-o mai dă în plus.

De atunci am început să fie un pic mai atent. Mă mir că mi s-a întâmplat mie așa ceva, asta pentru că duc un regim de viață foarte ordonat și foarte strict. Semnalele de alarmă pe care le dă organismul trebuie luate în seamă. Au trecut 6 ani și 2 luni.
Sunt bine și respect în continuare același regim de viață, fac multă mișcare. Viața e grea, e urâtă, dar chiar așa să nu existe nicio rază de soare?’‘, a mărturisit Eugen Cristea.

Date Biografice Eugen Cristea

Nume complet: Cristea Eugen
Data naşterii: 18 aprilie1952
Partener: Cristina Deleanu