Gabriela Dinu Știri 27.10.2022 08:16

Edamame. Ce sunt edamamele şi cum se mănâncă. Reţete savuroase

Edamame. Ce sunt edamamele şi cum se mănâncă. Reţete savuroase

Edamamele sunt păstăi cu boabe, provenite din bucătăria asiatică. Este soia verde, neajunsă la maturitate, iar în ţările asiatice există o tradiţie cel puţin interesantă în cazul lor.

Acestea pot fi culese doar într-o anumită perioadă a anului, după care boabele de edamame devin mature şi nu mai pot fi folosite ca atare. La noi în ţară, păstăile de edamame nu sunt foarte bine cunoscute, însă în Asia acestea sunt un deliciu.

Cum să îţi faci edamame ca la restaurant la tine acasă

Au apărut şi în România la anumite restaurante, care le servesc în diferite moduri. Dacă nu poţi ajunge la un astfel de local, îţi poţi prepara chiar tu edamame, după o reţetă pe care o veţi regăsi în rândurile următoare.

Vă puteţi cumpăra din magazine atât boabe proaspete de edamame, cât şi păstăi. Le puteţi găsi prefierte şi chiar congelate. De reţinut este că păstaia în sine nu se mănâncă, deoarece este tare, fibroasă, doar boabele din interior sunt comestibile, având un înveliş delicios, crocant.

Ca să le puteţi mânca, trebuie să le gătiţi la abur, în apă cu sare, şi se fierb 1-3 minute dacă avem o păstaie cu boabe mici sau 6-8 minute pentru cele mici.

Reţeta de salată cu edamame

Le puteţi fierbe după cum am zis mai sus şi consuma ca atare, cu sare şi piper sau le puteţi integra în orice tip de salată doriţi. Vă prezentăm în continuare cea mai agreată salată cu boabe de edamame, pe care o puteţi face fără probleme la voi acasă.

Pentru această reţetă aveţi nevoie de o cană de edamame, o cană de apă, o jumătate de cană de boabe de fasole din conservă, o lingură de porumb, un ardei roşu, două linguri ulei de măsline, un sfert de cană de zeamă de lămâie şi frunze de pătrunjel. Se fierb edamamele cu pătrunjelul, se scurg bine şi se pun boabele de fasole, porumbul, ardeiul tăiat în prealabil, zeama de lămâie şi uleiul de măsline. Le condimentaţi cu sare şi piper după gust şi o consumaţi oricând doriţi.