Ioana Filipescu Vedete 20.07.2022 12:33

Alina Sorescu: CV, vârstă, înălțime, greutate, biografie, familie, afaceri și venituri

Alina Sorescu: CV, vârstă, înălțime, greutate, biografie, familie, afaceri și venituri

Alina Sorescu este o cântăreață care își începea drumul spre glorie la vârsta de 11 ani, când lansa primul ei album, intitulat, sugestiv, Voi fi o stea. Și chiar avea să ajungă, ba chiar își începea și colaborarea cu televiziunea, odată cu lansarea emisiunii de divertisment Ploaia de stele la TVR 1.

Alina Sorescu a scos o grămadă de piese și a obținut și nenumărate premii, chiar de când debuta în activitatea muzicală. Artista nu trece, însă, prin momente plăcute, fiind în proces de divorț cu Alexandru Ciucu, bărbatul alături de care are două fetițe, Carolina și Raisa.

Alina Sorescu biografie: vârstă, înălțime

Nume complet: Alina Sorescu

Data nașterii: 14 iulie 1986

Vârsta: 36 de ani

Locul nașterii: București

Înălțime: 1,68 m

Greutate: 50 de kg

Copii: Carolina și Raisa

Stare civilă: în proces de divorț cu Alexandru Ciucu

Carieră muzicală începută la opt ani

Alina Sorescu urca pe scenă când avea doar opt anișori, în cadrul unui concurs de muzică pentru copii. A fost, apoi, solicitată de organizatorii celebrului festival Cerbul de Aur, de la Brașov, pentru a susține un recital.

La 11 ani, își lansa primul album, Voi fi o stea, pe muzica lui Eugen Mihăescu. Apoi, pleca într-un turneu internațional în Italia, Franța, Belgia și Olanda.

Avea să termine Școala Populară de Artă, secția canto, sub îndrumarea profesoarei Viorela Filip.

Alina Sorescu discografie

 • Voi fi o stea (1997)
 • Alina (2000)
 • În fața ta (2001)
 • Vrei altceva (2002)
 • În al 9-lea cer (2004)

Premiile s-au ținut scai de ea, începând de când cântăreața era doar un copil.

 • locul I la Festivalul de Muzică pentru Copii (la debut) – Palatul Național al Copiilor București (1994)
 • locul I la Festivalul Național de Muzică pentru Copii și Tineret (1996)
 • revelația anului în muzica dance (2000)
 • nominalizare premii Bravo Otto, best teen pop (2001)
 • nominalizare premiile MTV Video Awards România best female video (2002)
 • locul 8 la selecția națională pentru Eurovision (2002)
 • nominalizare premiile MTV Music Awards România best female video (2003)
 • premiul Radiodifuziunii Române, Mamaia (2006)

Alina Sorescu, impresionantă carieră în televiziune

Televiziunea nu i-a fost străină Alinei pentru mult timp. Pentru că are carismă și nu are deloc trac, ba e o prezentă foarte plăcută pe micul ecran, Alina Sorescu avea să să-și înceapă cariera în televiziune.

Cu ”Ploaia de stele”, difuzată pe TVR 1, fiind co-prezentatoarea show-ului alături de Cosmin Cernat, a început artista. Și s-a descurcat admirabil. Au urmat emisiunile TV Vacanță în stil mare, Ora fără catalog, Portativul piticilor, Miss Plaja, Matinal de vacanță, în care a fost moderatoare.

A fost remarcată de producători și era solicitată pentru proiecte de renume în România: Cerbul de Aur – 2003, 2008, Mamaia Copiilor – 2004, 2007,  Superlativele Tinereții  – 2003, 2004, 2005, Selecția Națională Eurovision – 2003, 2008 (alături de Iulian Vrabete), Selecția Națională Eurovision Junior – 2004, 2005, 2006, 2008, Callatis – 2004, 2008 (cu Gabriel Cotabiță),  Festivalul Internațional Golden Star  – 2003, 2004, Magia Iernii- 2007, Dinamo 60 de ani – 2008.

În anul 2007, Alina Sorescu a fost moderatoarea emisiunii „Imprevizibilii”, difuzată pe postul de televiziune Kanal D, alături de Marius Florea Vizante.

Alina Sorescu, proiect de suflet dedicat copiilor

În ultimii ani, Alina Sorescu avea să pună bazele unui proiect de suflet dedicat copiilor, „Picii lu’ Soreasca”. Copiii sunt introduși în lumea muzicii și află, de la ea, secretele pe care ar trebui să le știe un cântăreț de succes.

„2020 a fost un an complicat pentru noi toți, însă eu am fost și sunt optimistă. Cred că cine este puternic și echilibrat poate trece peste orice. Chiar dacă nu am mai avut ocazia să cânt pe scenă la evenimente, mi-am canalizat energia spre a face piese, spre cursurile mele de muzică, spre comunitățile mele online și spre a fi alături de fetițele mele la școala/grădinița de acasă. Trupa mea “Picii lu’ Soreasca” a funcționat după noile reguli de distanțare și am reușit să avem totuși foarte multe activități: am filmat în aer liber videoclipul nou “Suntem Picii lu’ Soreasca” cu mare succes pe YouTube și împărțiți pe grupe mai mici am colindat toată luna decembrie”, a povestit Alina.

Alina Sorescu, în divorț cu Alexandru Ciucu! Din ce face bani artista

Alina Sorescu și designerul Alexandru Ciucu depuneau actele pentru separarea legală la începutul anului 2022, după o căsnicie de 12 ani și o relație de 14 ani. Cei doi au împreună două fetițe – Carolina, în vârstă de 8 ani, și Raisa, în vârstă de 6 ani.

Fetițe care au rămas în grija mamei, care le oferă un trai lipsit de griji. Pe lângă banii pe care-i câștigă din prestațiile sale muzicale și ca prezentator TV, Alina își rotunjește câștigurile grație firmei sale, Piano Music SRL, prin care organizează evenimente alături de trupa ei de pitici.