Redactia Fără categorie 24.10.2022 14:20

Drept la replica al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România

Drept la replica al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România

stiridirecte.ro prezintă dreptul la replică al Bisericii Adventistă de Ziua a Șaptea din România cu privere la articolul: https://www.stiridirecte.ro/ce-salariu-lunar-are-pastorul-unei-biserici-adventiste-din-romania-134975.

 

DREPT LA REPLICĂ

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România dezaprobă articolul apărut pe site-ul www.stiridirecte.ro și preluat de evz.ro și cancan.ro, legat de salarizarea pastorilor și coriștilor adventiști.

Dezmințim informațiile false publicate în mediul online și facem următoarele precizări:

– venitul unui pastor adventist este echivalent cu salariul mediu net din Romania, susținut integral din bugetul bisericii, fără a exista finanțare din partea statului;

– în nicio biserică adventistă coriștii și dirijorii nu sunt remunerați și nici nu au fost vreodată, activitatea lor fiind una exclusiv voluntară;

– afirmația că Biserica Adventistă din România e susținută din „sponsorizările uriașe din SUA” este complet falsă, întrucât noi suntem cei care oferim în mod sistematic și procentual susținere financiară pentru organizațiile Bisericii de la nivelurile continental și internațional, pe lângă sprijinul acordat în campaniile umanitare, cel mai recent exemplu fiind ajutorul acordat în criza refugiaților din Ucraina;

– în ce privește donațiile venite către Biserică din partea membrilor și a simpatizanților, acestea sunt voluntare, prin sistemul de zecimi și daruri, un sistem care oferă donatorului chitanțe scrise, fiind transparent și verificabil oricând, supus mai multor servicii de audit.

Pe această cale, dorim să aducem la cunoștință tuturor celor interesați că Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România nu a fost contactată în niciun fel înainte de redactarea acestui articol.

În lipsa acordării dreptului la replică, Biserica Adventistă va folosi toate mijloacele legale pentru reabilitarea imaginii sale.

Ne manifestăm în continuare încrederea că presa din Romania este una obiectivă, iar pentru viitor, înainte de publicarea unor articole, dorim contactarea directorilor de comunicare și relații publice din plan regional sau național. Contactele sunt publice și la îndemâna oricui dorește să obțină informații reale cu privire la Biserica Adventistă.

Dragoș Mușat,

Director Departament de Comunicare

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România

București, 23 octombrie