Ionuț Nițulescu Actualitate 27.04.2021 14:44

Doliu în învățământ! Roxana Dobrițoiu, cancelarul general al Universității din Târgu Jiu, a murit la 43 de ani

Doliu în învățământ! Roxana Dobrițoiu, cancelarul general al Universității din Târgu Jiu, a murit la 43 de ani

Lect.univ.dr. Roxana Dobrițoiu, Cancelarul general al Senatului Universității Constantin Brâncuși din Târgiu Jiu, s-a stins din viață la doar 43 de ani. Aceasta fusese internată la Spitalul Militar din București în urmă cu două săptămâni.

Ea fusese internată în unitatea spitalicească cu mai multe afecțiuni, care s-au agravat pe fondul infectării cu COVID. Deși aceasta se vindecase de coronavirus, starea ei de sănătate era extrem de fragilă, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

Doliu în învățământ

Colegii deplâng moartea profesoarei de doar 43 de ani și au transmis un mesaj emoționant prin care au anunțat tragedia. Aceasta nu a dar dovadă doar de profesionalism, ci și de multă noblețe sufletească, spun aceștia.

„Cadrele didactice ale Departamentului Ştiinţe Juridice şi Carieră Judiciară din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Drept şi Administraţie Publică au aflat, cu nespusă tristeţe şi profund regret, că, începând de astăzi, 26 aprilie 2021, inima colegei şi prietenei, Roxana Dobriţoiu – a ales să bată, mai departe, alături de îngeri.

Un suflet bun s-a ridicat, azi, la cer, mult prea devreme, mult prea departe! O viaţă mult prea scurtă pentru un om, în plenitudinea puterilor intelectuale, valoros şi apreciat pentru competenţa şi cunoştinţele profunde, demonstrate, de-a lungul anilor, în nobilă profesie de dascăl.

Un om care a dovedit o neobişnuită discreţie, nobleţe sufletească şi profunzime a spiritului, un om care va dăinui mereu în amintirea tuturor!”, se arată în mesajul instituției.

Citește și: Vești bune pentru bucureșteni! Rata de infectare a scăzut sub 3,5. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Val de regrete după decesul Roxanei Dobrițoiu

Aceștia au numai cuvinte de laudă la adresa profesoarei, pe care o caracteriza bunul simț, seriozitatea și devotamentul profesional.

„Cu profundă tristețe, toți, cei care i-am fost colegi de serviciu în cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, deplângem pierderea unui om, unui caracter, unei persoane cu mult bun-simț, seriozitate și devotament profesional. Lect.univ.dr. Roxana Dobrițoiu, până mai ieri membru al comunității academice din cadrul instituției de învățământ superior gorjene, a trecut prematur în neființă. Dumnezeu să te odihnească în pace, colega noastră! Nu te vom uita niciodată! Sincere condoleanțe celor greu încercați!”, a transmis Virgil Ion Popovici, lector universitar în cadrul UCB.