Păcuraru Stelian Filme & Seriale 02.01.2023 20:12

Distribuție Casa de Papel. Cine sunt actorii care joacă în serialul Netflix

Distribuție Casa de Papel. Cine sunt actorii care joacă în serialul Netflix

La Casa de Papel e serialul care, spre surprinderea eroilor săi, a creat isterie în întreaga lume, după lansarea primului sezon la finalul lui 2017. În 2018 a devenit cel mai urmărit serial Netflix difuzat într-o altă limbă decât engleză. Mai urmează doar un sezon al serialului, a cărui producție a început în august 2020!

Data de lansare pentru ultimul sezon nu a fost încă anunțată de Netflix, dar este de așteptat ca noile episoade să apară abia în a doua jumătate din 2021. Până atunci haideți să ne amintim care sunt actorii celui mai urmărit jaf din lume și ce surprize pregătesc producătorii.

Cine sunt actorii din ”Casa de Papel”

Ursula Cobrero (Tokyo). Ursula are 31 de ani și e născută la Barcelona, La Casa de Papel nu a făcut pentru ea decât confirme faptul că este o actriță excelentă. A jucat și în alte seriale precum „Con el Culo al Aire” și „La Embajada”, dar și lungmetraje, Perdiendo el Norte, „Quien Mato a Bambi?” și XP3D. Primul ei rol principal a fost în 2015 în comedia „Como sobrevivir a una despedida”, iar prestația din „La Casa de Papel” i-a adus și primul rol principal într-o dramă, „El Arbol de la Sangre”.

În viața personală, Ursula și-a făcut cunoscute mai multe relații. În 2008 a avut o relație de doi ani cu un actor iberic, în 2011, pentru cinci luni a avut o scurtă relație cu celebrul jucător de tenis, Feliciano Lopez, pentru ca din 2016 să-și oficializeze legătura cu actorul Chino Lopez, cu care s-a și mutat în 2019.

Alvaro Morte (El Profesor – Sergio Marquino). Alvaro Morte (45 de ani) este un cunoscut actor iberic, care a devenit însă celebru peste tot în lume, grație rolului principal din La Casa de Papel. Amar es Para Siempre și El Embarcadero sunt alte seriale apreciate în care a jucat. Morte este și regizor de teatru – are propria companie teatrală, 300 Pistolas. În viața privată, se mândrește cu gemenii, Leon și Julieta pe care îi are alături de soția sa, stilista Blanca Clemente.

Pedro Alonso (Berlin) este unul dintre personajele controversate din serial, pentru că a fost creionat cu multe trăsături negative, care au făcut ca într-un final, din cauza presiunilor, regizorul să-l scoată din serial. Pedro (48 de ani) este atât actor (rol principal în serialul „Padre Caseres”, în serialul Gran Hotel și, evident în „La Casa de Papel”) în seriale și piese de teatru, dar și profesor de dans. Are o relație cu un hipnoterapeut francez, iar dintr-o relație anterioară are o fiică în vârstă de 22 de ani.

Alba Flores (Nairobi). Alba (34 de ani) face parte dintr-o familie de artiști, muzicieni sau actori, ambii părinți, bunica, mătușile verișoara, cu toții fac parte din lumea artiștilor. Înainte de rolul din Casa de Papel, grație căruia a devenit cunoscută, Alba a mai jucat în piese de teatru și diverse producții TV. În viața privată,cea care o interprtează pe Nairobi se declară o susținătoare a fenomenului LGBT, declarând public că este lesbiană.În plus susține comunitatea romă din Spania, ea fiind de etnie după tatăl ei, Antonio Flores.

Miguel Herran (Rio). Povestea lui Miguel (24 de ani) este una extrem de interesantă. Universul i i-a scos în cale pe regizorul și actorul Daniel Guzman, căruia, într-un moment în care se afla pe stradă i-a cerut un autograf și o poză. Cei doi au petrecut câteva minute împreună, la finalul cărora Guzman i-a cerut lui Miguel Herran să joace în filmul său „A Cambio de Nada”. De atunci, cariera lui a mers numai în sus, după succesul cu „La Casa de Papel”, Miguel a jucat și în producția originală Netflix, Elite.

Jaime Lorente (Denver). Jaime (28 de ani) este originar din Murcia, iar primele sale roluri au fost în filme de televiziune, în 2004, pe când avea doar 14 ani. A jucat și în piese de treatru, pentru ca în 2017 să înceapă cea mai importantă aventură a sa, cea din „La Casa de Papel”. Din 2018, Jaime a re o relație cu actrița Maria Pedrazza, cea care a apărut în primele două sezoane din „La Casa de Papel”, jucând rolul lui Alison Parker, fiica sechestrată de banda lui El Profesor, în monetăria Spaniei.

Distribuție Casa de Papel

Darko Peric (Helsinki). Darko (43 de ani) are una dintre cele mai interesante povești de viață dintre actorii din „La Casa de Papel” și este cu siguranță cel mai iubit de români, pentru că și-a petrecut 10 ani din viață în țara noastră. Este sârb și a venit în România în 1994 să urmeze facultatea de medicină veterinară. Cât timp a fost în România a fost implicat în proiecte de muzică punk și a jucat și în piese de teatru. A locuit și la Berlin unde a jucat în scurtmetraje, pentru ca ulterior să se stabilească la Barcelona. În afara carierei de actor, Darko practică Qigong, un stil de arte marțiale care se combină cu meditația și respirația și chiar ține un curs intitulat „Pregătire fizică și mentală pentru actori”.

Itziar Ituno (Lisboa) În paralel cu actoria, Itziar a studiat și sociologia și limba bască, ceea ce i-a oferit roluri în seriale și filme basce. A jucat în peste 30 de filme, dar evident, cel din „La Casa de Papel” a făcut-o cunoscută și dincolo de granițele Spaniei. Ituno este și cântăreață, face parte din trei trupe de muzică Dangiliske, EZ3 și INGOT.

Esther Acebo (Monica Gaztambide- Stockholm) – Înainte de a deveni și actriță, Esther a fost reporter și prezentatoare de televiziune. A prezentat o emisiune pentru copii, ulterior una care s-a numit Non Stop People. Întâi a jucat într-un film de telviziune, pentru ca ulterior rolul din „Los Encatados” să o facă să devină cunoscută.

Rodrigo de la Serna (Palermo). Rodrigo (44 de ani) a intrat în La Casa de Papel în sezonul trei și singurul actor non-european din serial. S-a născut la Buenos Aires și a început prin a juca în seriale argentiniene. Cel mai important rol până la cel din „La Casa de Papel” a fost în The Motorcycle Diaries, rol pentru care a fost nominalizat la Globurile de Aur și la premiile BAFTA pentru cel mai bun actor în rol secundar.