Ionuț Nițulescu Utile 20.12.2022 20:19

Dicționarul viselor. Ce înseamnă, de fapt, atunci când visezi că mori

Dicționarul viselor. Ce înseamnă, de fapt, atunci când visezi că mori

Mulți oameni cred că dacă visează că mor este un semn rău, dar nu este deloc așa. Totusi, acest vis va aduce schimbări majore în viața ta. Visul depre propria moarte poate semnifica începutul unei noi etape din viața ta, că te afli într-o peridoadă de tranziție.

Visul despre propria moarte aduce schimbări în viața ta

Atunci când visezi că mori, de cele mai multe ori, coșmarul poate semnifica un nou început în viața ta, deși cei mai mulți dintre noi tindem să credem că este un vis care prevestește ceva rău. Mai poate însemna și evadare, incercare de a fugi de responsabilități sau de ceva care te apasă pe suflet.

In popor oamenii consideră că visul despre moarte este un semn care prevestește o posibilă naștere , situații imprevizibile, intreruperea unui ciclu, șansa sau încrederea în tine. În vremuri trecute moartea era asociată cu o teamă teribilă, visul despre moarte fiind interpretat ca ceva care va aduce o tragedie iremediabilă, ceva greu de suportat, de îndurat. Din punct de vedere spirtual, acest vis poate fi interpretat ca o renaștere spirituală, dar poate fi interpretat ți ca un eșec religios, corupție.

Din punct de vedere psihic, coșmarul poate semnifica dobândirea unei capacități, unui potențial care a fost trecut cu vederea, nevalorificat.

Citește și: Semnificația viselor. Cele mai comune vise au fost descifrate. Iată ce înseamnă! 

Visul despre propria moarte sugerează lipsa de armonie

Visul despre moartea proprie poate reprezenta și preocuparea despre moarte și sentimentele trăite din această cauză. Poate reprezenta o lipsă de armonie între minte si corp. De cele mai multe ori, acest vis sugerează felul de a expirma o fisură între acea personă și plăcerile vieții.

Dacă în vis apăreți ca fiind mort, dar aratăți ca un om viu acest lucru înseamnă că unul dintre bunurile dumneavoastră va fi distrus sau veți pierde ceva. Cei religioși consideră că cei care visează propria moarte au o slăbiciune în credința în Dumnezeu.

Ce înseamnă dacă visezi mort pe cineva din familie

Dacă în visul tău apare mama ta moartă este un semn că ai oportunitatea de a îți schimba personalitatea în bine și să te comporți mai bine cu ceilalți. Este posibil ca în viața ta să apară niște evenimente care te vor face să te schimbi, să devii mai bun, mai înțelegător.

Dacă visezi că cel mort este tatăl tău este un semn că nu te poți descurca bine într-o situație critică, într-o situație în care trebuie să iei o decizie importantă.