Ionuț Nițulescu Actualitate 13.04.2021 13:57

Diana Șoșoacă, acuzații dure la adresa lui Raed Arafat: „Primeşte 25.000 de euro pe lună ca să omoare peste 25.000 de oameni”

Diana Șoșoacă, acuzații dure la adresa lui Raed Arafat:

Încă o tragedie în sistemul de sănătate! Trei persoane au murit, după ce instalația de oxigen s-a defectat la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș, din București. Alți cinci pacienți au fost salvați și transferați la alte spitale.

În urma incidentului deosebit de grav, Serviciul Omori a deschis o anchetă. Potrivit lui Raed Arafat, șeful DSU, unitatea mobilă de la Victor Babeș nu avusese alte probleme tehnice.

Diana Șoșoacă, reacție acidă

A urmat un val lung de explicații din partea autorităților, dar un multe critici la adresa coaliției de Guvernare. Senatoarea Diana Șoșoacă a avut o reacție extrem de acidă și a transmis acuzații dure la adresa lui Raed Arafat.

Fostul senator AUR le cere socoteală autorităților, inclusiv premierului Florin Cîțu, pentru tragedia de la spitalul Victor Babeș din Capitală. Aceasta se așteaptă ca cineva să-și asume „genocidul” și să plătească cu funcția.

”Cât mai suportă aceste familii? Cât mai suportă rudele lor umilinţă, bătaia de joc şi încălcarea drepturilor constituţionale Oamenii mor cu zile, iar domnul Cîţu va anunţa că va face conferinţă de presă şi ne va spune opinia sa. Eu aştept o demisie. Nu vi s-ar părea corect ca măcar o singură persoană din spectrul politic să-şi asume crimele, genocidul?”, a spus Diana Şoşoacă, în direct la România TV.

Senatoarea este de părere că pacienții internați la ATI ar trebui supravegheați non-stop: „Unde sunt toţi cei care trebuie să intervină când pacienţii au nevoie de ajutor?”.

Citește și: Ce s-a întâmplat, de fapt, cu casa lui Sergiu, tăticul călăreț din Iași. El s-a întors în ghetou

Acuzații dure la adresa lui Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a fost aspru criticat de senatoarea Diana Șoșoacă. Aceasta susține că secretarul de stat din cadrul MAI nu face altceva decât să pună în practică protocoalele din alte țări, fără să se țină cont de situația din România.

”Avem acea scrisoare deschisă a peste 100 de medici semnatari. Avem în Statele Unite şi Europa câteva mii de medici care menţionează că protocoalele ale lui Arafat care sunt preluate din celelalte ţări. Nu sunt în stare să facem anchete epidemiologice şi cercetări cu privire la virusurile care circulă în România. Dânsul a preluat mot a mot şi primeşte 25.000 de euro pe lună ca să omoare peste 25.000 de oameni. Puneţi-i în cârcă pentru că este şeful DSU, pentru că fără dânsul nu se hotăreşte nimic”, a spus Diana Șoșoacă.