Ionuț Nițulescu Actualitate 12.04.2021 12:07

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu casa lui Sergiu, tăticul călăreț din Iași. El s-a întors în ghetou

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu casa lui Sergiu, tăticul călăreț din Iași. El s-a întors în ghetou

Sergiu, tăticul călăteț, a impresionat întreaga țară cu povestea sa. Acesta a fost surprins în starea de urgență, călărind 40 de kilometri pe cal, pentru a merge la maternitatea din Iași, la fiica și soția lui.

Fotografia lui a devenit virală în mediul online, iar tânărul de 23 de ani a ajuns cunoscut în toată România. Sergiu locuia cu soția lui și cu cei trei copii, două fetițe de 4 ani, respectiv 2 ani, și un băiețel nou-născut, într-un fel de magazie, fără căldură, în condiții inumane.

Cătălin Moroșanu i-a cumpărat o casă din donații

Cătălin Moroșanu i-a aflat povestea și nu a putut sta deoparte. A reușit să strângă 42.000 de euro din donații și a cumpărat o casă, mobilată și utilată, pentru care a plătit 37.000. Restul banilor de 5.600 de euro le-a rămas tot lor, pentru cheltuieli.

„Pentru că mi-am dorit să vă ofer informații concrete, pot să vă anunț că, de astăzi, Sergiu și familia lui au o casă a lor. O casă cu trei camere și bucătărie, îndeajuns pentru ca el, soția și cei trei copii să locuiască în condiții decente. Am avut în total, 42.600 de euro toți banii”, anunța atunci Moroșanu.

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu casa lui Sergiu, tăticul călăreț din Iași. El s-a întors în ghetou

La un an de zile, situația s-a schimbat radical. Se pare că Sergiu a vândut casa și s-a întors în ghetou, deși în contractul de vânzare-cumpărare ar fi existat o clauză care interzice vânzare imobilului pentru o perioadă de 5 ani.

Ce s-a întâmplat cu locuința

Oamenii spun că Sergiu nu mai locuiește în casa primită din donații, dar că înainte de a o vinde, tăticul călăreț dădea mereu petreceri.

„A fost vândută casa, nu mai stă Sergiu aici. Am înțeles că ar fi vorba despre niște interlopi care s-au mutat aici. Nu știm prea multe, pentru că evităm să interacționăm cu ei. Înainte să plece de aici, Sergiu dădea petreceri, era plină curtea… În fine, nici nu vreau să-mi aduc aminte”, a spus un locuitor din zonă.

Citește și: Scandalul de la spitalul Foișor ia amploare. Un lider PNL atacă: „M-am cam săturat de Raed Arafat”

Acesta ar fi făcut un contract de închirere. În fața fostei locuințe lui Sergiu a apărut o mașină de lux, care ar aparține noilor proprietari.

Mihai Constantin, antrenorul lui Cătălin Moroşanu, a declarat că Moroșanu s-a asigurat că locuința nu va putea fi vândută în următorii ani.

„Mda, am văzut ce a făcut şi tare rău m-a afectat. Şi eu am dat bani, ca prostul, dar nu e vorba despre asta. Atâta lume s-a oferit să-l ajute şi el? Moro (n.r. Moroşanu) a încercat să se asigure şi i-a pus în contractul casei să fie coproprietar cu soţia lui şi să nu vândă casa 5 ani. A dat-o în chirie pe cinci ani, iar după îi rămâne celui care stă acolo. Urât, foarte urât!”, a declarat Mihai Constantin, antrenorul lui Cătălin Moroşanu, pentru digisport.ro.