Tudosie Andrei Utile 04.12.2023 17:27

De ce curge apă din aparatul de aer condiționat? Cauze și soluții

De ce curge apă din aparatul de aer condiționat? Cauze și soluții

Atunci când observi picurarea apei în interiorul casei provenind de la aparatul de aer condiționat, există posibilitatea ca această problemă să fie generată de un furtun de condens înfundat.

De ce curge apă din aparatul de aer condiționat

Pe măsură ce trece timpul, furtunul de condens poate ajunge să se blocheze, ceea ce duce la acumularea apei și la scurgeri în interiorul locuinței. Este important să acorzi atenție acestui aspect și să iei măsuri pentru a remedia situația, astfel încât să preveniți eventualele pagube cauzate de scurgerea apei în locuință.

În perioada verii, o temperatură ridicată este însoțită adesea de un nivel crescut de umiditate în aer. Aparatul de aer condiționat contribuie la răcirea și confortul aerului prin eliminarea umidității excesive.

Sursele umidității în interiorul casei provin din diverse activități cotidiene, precum gătitul, dușurile din baie și chiar respirația umană. În acest context, un aparat de aer condiționat cu o capacitate de 12.000 de BTU (Unități Termice Britanice) poate genera condens într-un ritm impresionant, ajungând să producă aproximativ 1,2 litri de apă pe oră.

Acest proces de eliminare a umidității nu doar contribuie la răcorirea ambientală, ci și la crearea unei atmosfere mai confortabile în interiorul casei, având în vedere că umiditatea excesivă poate fi resimțită ca fiind incomodă și neplăcută. Astfel, aparatul de aer condiționat devine esențial nu doar pentru răcirea aerului, ci și pentru controlul nivelului de umiditate într-un mediu locativ.

Apa rezultată din scurgerea aparatului de aer condiționat poate fi considerată benefică sau pură? Este o apă atmosferică, provenind din procesul de condensare, și are proprietăți favorabile.

Cauze și soluții

Răspunsul este negativ, această apă nu are niciun folos benefic. Mai degrabă, este caracterizată de prezența unui număr semnificativ de bacterii, germeni și particule de praf. Contrar impresiei că ar putea fi o sursă de apă curată sau benefică, apa provenită din scurgerea aparatului de aer condiționat nu este potabilă și nu ar trebui utilizată în niciun scop, dat fiind conținutul său contaminat

Este important să se conștientizeze că această apă poate adăposti organisme nocive pentru sănătate și să fie tratată cu precauție pentru a evita eventualele probleme de sănătate asociate utilizării sale neadecvate.

Există mai multe motive pentru care apa curge din aparatul de aer condiționat, iar unele dintre acestea pot fi rezolvate fără dificultate sau costuri ridicate. Este imperativ să iei măsuri prompte pentru a preveni problemele majore pe care această scurgere le poate provoca, cum ar fi deteriorarea pereților, tavanelor, podelelor și mobilei din interiorul casei.