Tudosie Andrei Casa si Gradina 18.11.2023 16:16

CropMax la 10 litri de apă: Dozare corectă pentru o creștere sănătoasă a plantelor

CropMax la 10 litri de apă: Dozare corectă pentru o creștere sănătoasă a plantelor

După ce ai dedicat efort și creativitate pentru a-ți aranja grădina într-un mod stilat și atrăgător, te aștepți acum la o nouă provocare captivantă: menținerea aspectului său splendid de-a lungul anilor. Plantele ornamentale, care conferă farmecul grădinii tale, necesită o atenție deosebită începând de la rădăcină și până la vârful frunzelor.

Dozare corectă pentru o creștere sănătoasă a plantelor

Pentru a asigura un aspect sănătos, o intensitate vibrată a culorii frunzelor și a florilor, precum și o bogăție luxuriantă a coroanei, este esențial să acorzi o grijă adecvată prin fertilizare.

Este important de subliniat faptul că niciun tip de sol nu poate furniza în mod absolut toți nutrienții esențiali pentru dezvoltarea optimă a plantelor tale.

Prin urmare, este imperios să te bazezi pe fertilizanții potriviți pentru a hrăni și susține grădina ta în toată splendoarea sa cromatică. Fertilizarea corespunzătoare devine astfel cheia pentru a asigura că grădina ta strălucește vibrant și își păstrează frumusețea înfloritoare.

În vederea fertilizării plantelor ornamentale, se utilizează atât fertilizanți solizi, sub formă de granule, cât și fertilizanți lichizi. Fertilizanții solizi, distribuiți sub formă de granule, se aplică direct la baza plantei, furnizând astfel substanțele nutritive esențiale necesare pentru o dezvoltare corespunzătoare. Această metodă asigură o hrănire eficientă a plantei, contribuind la susținerea sa optimă.

Pe de altă parte, fertilizanții lichizi reprezintă soluții nutritive ce se dizolvă în apă și sunt aplicate prin stropire directă pe suprafața frunzelor.

Aceștia își asumă responsabilitatea de a intensifica și potența nu doar culoarea, ci și vitalitatea frunzelor și florilor. Prin utilizarea acestei metode de fertilizare, se obține o absorbție rapidă și eficientă a nutrienților, contribuind astfel la îmbunătățirea aspectului general al plantelor ornamentale.

Cum se prepară soluția nutritivă lichidă

Când vine vorba de pregătirea soluțiilor nutritive destinate plantelor ornamentale, se acordă atenție speciei respective și perioadei de aplicare, aspecte ce variază în funcție de stadiul de dezvoltare al plantei.

Este esențial ca sărurile folosite în soluții să prezinte o mare solubilitate și să fie lipsite de compuși toxici. În procesul de fertilizare, este imperios să se urmeze întotdeauna recomandările specifice furnizate pe ambalajul produsului de fertilizare, iar doza de nutrienți nu trebuie crescută intenționat pentru a evita eventuale consecințe negative.

Procesul de pregătire a soluțiilor nutritive implică dizolvarea fertilizantului în apă potabilă, preferabil în recipiente fabricate din polietilenă. Fertilizarea prin aplicarea directă pe frunze se efectuează în timpul sezonului estival, când plantele sunt bogate în frunze și flori, iar capacitatea lor de absorbție este maximă.

Un produs fertilizant cu performanțe remarcabile este Bio Plantella, un îngrășământ organic lichid de înaltă calitate, obținut din extract de alge marine. Acesta promovează o dezvoltare sănătoasă, înflorire abundentă și randamente crescute. Plantele ornamentale tratate cu acest îngrășământ vor prezenta frunze bine deschise, cu o culoare intensă, iar florile vor înflori în mod abundent și vor exhiba nuanțe deosebit de vii.

Aplicarea se realizează o dată pe săptămână, asigurând astfel o hrănire continuă și echilibrată pentru prosperitatea plantelor tale.