Păcuraru Stelian Retete 03.01.2023 00:03

Cum se prepară celebrul cocktail Aperol Spritz. Rețetă și ingrediente

Cum se prepară celebrul cocktail Aperol Spritz. Rețetă și ingrediente

Rețeta pentru celebrul Aperol a fost inventată în 1919 și a rămas, în continuare, secretă. Doar descendenții familiei Barbieri, cei care au inventat acest produs, cunosc 100% rețeta completă pentru fabricarea uneia dintre cele mai cunoscute băuturi din lume. Totuși, la fel de îndrăgit și cunoscut a devenit și Aperol Spritz, descoperit abia în jurul lui 1950, iar rețeta o avem chiar aici!

Aperol Spritz este un tip de cocktail inventat de italieni, care combină aromele de citrice cu diferite tipuri de ierburi și foarte puțin alcool. Este excelent în zilele călduroase de vară și se poate prepara foarte ușor chiar la tine acasă. Ai nevoie de puține ingrediente și trebuie doar să urmezi pașii indicați pentru a te bucura de o băutură adorată de milioane de oameni din întreaga lume.

Cum se prepară Aperol Spritz

De ce ingrediente (pentru un pahar) ai nevoie pentru a prepara Aperol Spritz:

  • 75 ml Proseco
  • 50 ml Aperol
  • 25 ml Sprite (poți folosi și apă minerală)
  • 2-3 cuburi de gheață
  • 1-2 felii de portocală

Pentru a prepara cum se cuvine un Aperol Spritz perfect, ai nevoie de un pahar de vin, iar apoi trebuie doar să urmezi pașii trasați de specialiști. Așadar, nu e nevoie de vreun talent deosebit de barman!

Se toarnă, pentru început, puțin din Aperolul scos de la rece. Apoi se fixează, pe fundul paharului, felia de portocală. Se va turna, cu mare atenție, Proseco scos de la rece până în momentul în care felia de portocală se va ridica la suprafață.

Când se va întâmpla acest lucru, nu va trebui decât să mai facem un singur pas. Scoatem sticla de Sprite de la rece și adăugăm până aproape vom umple paharul!

Trebuie să păstrăm ceva loc și pentru cele 2-3 cubulețe de gheață, care se vor adăuga la final, iar apoi vom avea în față o băutură răcoritoare absolut senzațională!

Un lucru este foarte bun de știut. În cazul în care doriți să simțiți un gust mai puternic, mai amărui, va fi nevoie să adăugați mai mult Aperol. De asemenea, pentru cei care vor un cocktail cu mai puțin alcool, e nevoie să puneți mai mult sprite!