>
Vişinata este una dintre cele mai apreciate băuturi pe care românii le fac. Există numeroase persoane care urmăresc pas cu pas reţeta tradiţională de vişinată, dar sunt şi oameni care preferă să inoveze şi să îşi pună amprenta pe gustul ce-l va avea viitoarea licoare de culoare vişinie.
Vişinata nu conţine multe ingrediente, însă cheia stă la modul de preparare. Ai nevoie de doar 4 ingrediente mari şi late, vişine, apă alcool şi zahăr.
După aceeaşi reţetă după care vă preparaţi vişinata de casă, puteţi face la fel de bine şi cireşată, zmeurată, afinată şi orice altă băutură din fructe care vă face cu ochiul.
Dacă urmaţi reţeta tradiţională, ei bine, atunci aveţi nevoie de 2 kilograme de vişine. La această cantitate de fructe, veţi obţine undeva la 6-7 litri de băutură. Vă mai trebuie şi 2 litri de alcool dublu rafinat de 96 de grade, 2 kilograme de zahăr şi de 2 litri de apă.
Mod de preparare vişinată de casă:
După cele două luni, vişinata se poate consuma fără probleme şi rezistă până la 2-3 ani, dacă este păstrată în loc răcoros şi întunecat.