Claudiu Melinte Știri 07.01.2023 12:13

Cum sa iți schimbi permisul de conducere. Lista cu actele și documentele necesare

Cum sa iți schimbi permisul de conducere. Lista cu actele și documentele necesare

Schimbare permis conducere in 2022. Iti expira permisul de conducere in 2022 si nu stii ce trebuie sa faci pentru a il schimba?! Nu iti face griji, procesul de schimbare a permisului nu este atat de complicat precum ar putea parea la prima vedere. Mai devreme sau mai tarziu, fiecare dintre noi ajungem in situatia de a fi nevoiti sa schimbam permisul de conducere.

Nu trebuie sa ne facem insa griji, schimbarea permisului de conducere putandu-se face destul de usor in cazul in care stii exact ce ai de facut.

Schimbare permis conducere in 2022. Lista cu acte necesare

Schimbare permis conducere in 2022. In primul si primul rand, trebuie sa ai in vedere faptul ca permisul poate fi schimbat si inainte, dar si dupa data sa de expirare. Asadar, cu siguranta nu vei ajunge in postura de a nu mai putea pleca la drum la volanul masinii tale din acest motiv, ceea ce este o usurare pentru multi.

Citeste si: Inmatriculare auto 2022. Acte necesare si cum trebuie sa arate dosarul complet

Haideti sa aflam acum impreuna care sunt actele de care ai nevoie pentru a putea sa iti schimbi permisul de conducere in 2022, in cazul in care acesta urmeaza sa expire.

Mai intai de toate, vei avea nevoie de o cerere schimbare permis. Aceasta cerere o vei primi gata completata direct la ghiseul de permise auto, tot ce va mai trebui sa faci fiind sa o semnezi.

Apoi, mai ai nevoie de buletinul sau cartea de identitate a titularului, atat in original, cat si in copie.

Schimbare permis conducere in 2022. De asemenea, trebuie sa achiti taxa pentru permisul de conducere, in valoare de 68 de lei.

Taxa se poate achita numerar la ghiseu, odata cu depunerea restului de documente. Dovada platii va fi inclusa, de asemenea, in dosarul pe care il vei depune la ghiseu.

Nu uita nici permisul de conducere vechi, cei de la ghiseu urmand sa ti-l ceara in original.

In cele din urma, vei mai avea nevoie si de o fisa medicala pentru schimbare permis auto.

Bineinteles, acest document va fi eliberat de o unitate medicala autorizata in urma unui control prin care se va dovedi ca cel care urmeaza sa aplice pentru schimbarea permisului de conducere este apt din punct de vedere medical sa conduca autovehicule din categoria pentru care solicita eliberarea permisului. Doar asa poti sa faci o schimbare pentru permis de conducere in 2022.

Documentul in cauza trebuie adus in original atunci cand vei aplica pentru schimbarea permisului.

O sa iti lasam aici lista cu acte necesare pentru a te asigura ca le ai pe toate:

  • cerere schimbare permis
  • carte de identitate (buletin) a titularului
  • platirea taxei pentru permisul de conducere
  • fisa medicala pentru schimbare permis auto
  • trebuie sa ai si vechiul permis in original (nu se aplica daca permisul ti-a fost furat)

Cum sa iti schimbi permisul daca nu esti cetatean roman

Schimbare permis conducere in 2022 In cazul in care esti un cetatean strain care aplica pentru schimbarea permisului de conducere in Romania, vei avea nevoie de ceva mai multe acte pentru a face asta.

Mai exact, iti vor fi solicitate urmatoarele: carte de rezidenta, permis de sedere, certificat de inregistrare si o copie dupa pasaport. Totodata, vei avea nevoie de pasaport si in original atunci cand vei depune dosarul.

In cele din urma, iti mai spunem ca in cazul in care ai pierdut permisul de conducere sau in cazul in care acesta ti s-a furat, nu vei avea nevoie de o schimbare a permisului de conducere.

In aceste cazuri, autoritatile vor elibera un duplicat al permisului. Acelasi lucru se va intampla si in cazul in care iti schimbi numele din cartea de identitate.