Gabriela Dinu Știri 01.02.2023 09:01

Cum plăteşti parcare în Bucureşti, prin SMS, ori aplicaţie

Cum plăteşti parcare în Bucureşti, prin SMS, ori aplicaţie

Parcările plătite din Bucureşti vă pun la dispoziţie două variante prin care să vă achitaţi, dacă nu aveţi bani cash la voi. Cele două posibilităţi sunt prin intermediul unei aplicaţii, ori prin SMS.

Dacă veţi utiliza metoda de a trimite prin mesaj, atunci trebuie dat un mesaj către numărul de telefon 7458, în care să treceţi codul parcării, pe care îl veţi regăsi pe materialele de informare din jurul locului în care aţi plasat maşina. Poate fi panou, ori flyer.

Plăteşte parcarea simplu, prin aplicaţie sau SMS

Alături de acesta, treceţi numărul de înmatriculare, fără să utilizaţi spaţii sau cratime , precum şi numărul de ore de plată, adică timpul efectiv în care autoturismul tău a stat parcat pe locul respectiv. Trebuie să fie de maximum trei ore per SMS. Şi ca un exemplu în acest sens, trebuie să scrieţi aşa: P2880 B123ABC 3, P2880 fiind codul parcării, B123ABC fiind numărul de înmatriculare, iar 3 numărul de ore de achitat.

După ce aţi trimis acest SMS, veţi primi un mesaj de verificare, iar pentru confirmarea plăţii vei fi nevoit să trimiteţi un cod de verificare pe care îl veţi primi tot într-un mesaj. În final, veţi primi mesajul de confirmare al achitării plăţii respective. Pentru asta trebuie să aveţi un abonament activ sau credit pe cartelă.

Cealaltă variantă de a plăti parcarea este prin intermediul aplicaţiei Parking Bucureşti, care se poate descărca gratuit din AppStore sau Google Play, după care va trebui să vă faceţi un cont personal, doar aşa veţi putea beneficia de toate avantajele.

Cât va costa parcarea în Bucureşti, de la 1 martie 2023

Cu această aplicaţie, veţi putea achita anticipat online tariful de parcare, folosind un card bancar. Dacă nu doriţi să folosiţi niciuna dintre variantele prezentate mai sus puteţi opta pentru cea old school, adică pur şi simplu achitaţi cash în toate parcajele ce sunt gestionate de către Compania Municipală Parking Bucureşti.

Iar preţul pentru parcare se va modifica de la 1 martie 2023. Tarifele diferenţiate pe zone vor fi eliminate şi va exista un tarif unic în toată Capitala, de 5 lei parcarea pentru o oră. Până acum, parcarea în Centrul Capitalei, de exemplu, costa 10 lei pe fiecare oră. Conform noului regulament, vor fi eliminate şi posibilităţile de a rezerva locurile de parcare, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru societăţile comerciale.

De acum, se va putea achita şi un abonament lunar sau pe zile, de luni şi până duminică, în intervalul orar 8:00 – 20:00, când poate fi achitat un abonament în valoare de 25 de lei pentru o zi sau 500 de lei pentru o lună.