Claudiu Melinte Actualitate 15.05.2024 14:00

Cat dureaza, de fapt, să-ți fie alocat un loc de parcare în Bucuresti după depunerea cererii. Poți îmbătrâni între timp

Cat dureaza, de fapt, să-ți fie alocat un loc de parcare în Bucuresti după depunerea cererii. Poți îmbătrâni între timp

Dupa cum bine stim, este la moda sa iti colantezi masina si se multe ori aceasta operatiune nu este doar un moft pentru ca protejeaza extrem de bine vopseaua automobilului de zgarieturi si alte incidente. Cat costa sa iti colantezi masina si care sunt cele mai bune materiale?

Stim cu totii ca birocratia ne scoate peri albi, asa ca am decis sa vedem cat dureaza sa iti fie alocat un loc de parcare in Bucuresti. Cat timp trece dupa depunerea cererii si de ce trebuie sa ai nervii de otel atunci cand faci asta.

Locurile de parcare sunt un miraj in Bucuresti, intr-o capitala sufocata de masini, care apar ca ciupercile dupa ploaie. Este extrem de greu sa gasesti un loc de parcare in acest oras, asa pentru a iti fi alocat unul de la primarie, ai nevoie de nervi de otel.

Am decis sa vedem cat dureaza, de fapt, sa iti iei un loc de parcare in Bucuresti, dupa ce ai depus deja cererea. Poti imbatrani intre timp, asa ca asigura-te ca nu te enervezi si ca iei regulat magneziu!

Ce acte sunt necesare pentru a obtine un loc de parcare in Bucuresti?

Daca planuiesti sa obtii un loc de parcare in Bucuresti, trebuie sa stii ca numarul este destul de limitat, pentru ca sunt 250.000 de locuri de resedinta si doar 20.000 de locuri publice. Asta, raportand la 1.5 milioane de masini care circula zilnic in oras.

Actele difera in functie de sectorul in care locuiesti asa ca iti vom spune pentru fiecare sector in parte de ce exact ai nevoie, pe langa rabdare:

– Sectorul 1 – cerere de inchiriere, copie dupa cartea de identitate, ITP valabil, plan topografic de situatie la scara 1:500 cu amplasamentul locului solicitat
– Sectorul 2 – cerere de inchiriere, certificat inmatriculare masina sau cartea de identitate in original, cartea de identitate sau buletinul, contract de leasing pentru persoana fizica acolo unde e cazul, sau de comodat pentru masinile pe firma
– Sectorul 3 – cerere de inchiriere, doua formulare de tip cerere pentru loc de parcare, carte de identitate (copie si original), talonul masinii (copie si original)
– Sectorul 4 – cerere tip eliberata de serviciul parcari si avizata de presedintele asociatiei de proprietari unde iti ai domiciliul, cartea de identitate, certificat de inmatriculare al masinii, contract leasing sau de comodat daca e cazul, certificat fiscal eliberat de Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 4 care atesta faptul ca nu ai restante catre bugetul local
– Sector 5 – cerere atribuire, semnatura si stampila de la presedintele asociatiei de proprietari unde iti ai domiciliul, formular tipizat de cerere, copie dupa cartea de identitate a solicitantului si copie dupa certificatul de inmatriculare al autoturismului
– Sector 6 – cerere-tip, copie dupa cartea de identitate, copie dupa talon cu ITP valabil, contract de comodat daca e cazul, certificat de atestare fiscala din care reiese ca nu ai datorii la bugetul local.

Cat dureaza obtinerea unui loc de parcare in Bucuresti?

Dupa cum era de asteptat, sa obtii un loc de parcare in Bucuresti e ca o batalie cu morile de vant. Dupa depunerea cererii poti imbratrani serios si trebuie sa astepti foarte mult timp pentru a obtine locul dorit.

Media de asteptare este undeva la 3-4 ani pentru zonele extrem de aglomerate din Capitala, insa sunt si cazuri in care soferii asteapta de 8 ani un loc de parcare in Bucuresti.

Dupa cum vedeti, trebuie sa aveti nervi de otel si rabdarea sa fie principala calitate. Pana atunci, mai mult ca sigur va fi nevoie sa parcati masina pe unde apucat, caci batalia pentru locuri de parcare este din ce in ce mai apriga!