Gabriela Dinu Știri 11.01.2023 00:25

Cum faci o programare la RAR rapid și ușor prin telefon sau online

Cum faci o programare la RAR rapid și ușor prin telefon sau online

Chiar dacă ești proprietar sau urmează să devii noul posesor al unui vehicul, trebuie să știi cum poți face o programare la Registrul Auto Român (RAR) pentru emiterea certificatului de autenticitate al vehiculului sau, de ce nu, pentru recuperarea certificatului de înmatriculare al vehiculului.

Asta dacă ai avut ghinionul să fii surprins în trafic de către agenții de circulație din cadrul brigăzii Poliției Rutiere fără a avea valabilă inspecția tehnica periodica(ITP) a vehicului sau din diverse motive, precum montarea pe geam a foliilor solare sau montarea unor obiecte neautorizate pe vehicul.

Cum se fac programările la RAR online sau prin telefon

Așadar, indiferent care este motivul pentru care trebuie să ajungi la Registrul Auto Român este necesar să-ți faci în prealabil o programare și pentru care trebuie să știi ca există două posibilități. Mai exact, programarea online pe site-ul Registrului Auto Român (RAR) ,www.rarom.ro, la secțiunea “programări”, acolo unde sunt solicitate furnizarea datelor necesare (documentele vehicului sunt necesare a fi la îndemână), alegerea zilei preferate precum și a orei pentru a obține numărul de programare cu care trebuie să te prezinți la reprezentanța RAR pe care ai ales-o.

Pentru persoanele de modă veche sau pentru cei care nu au acces la internet se poate face programare și telefonică apelând numărul scurt 021/9672 (număr cu tarif normal) în intervalul orar Luni-Joi: 08:00-16:30 și Vineri: 8:00-14:00.

Este foarte important de reţinut faptul că începând cu data de 05.02.2020 programările obținute la Registrul Auto Român nu mai pot fi anulate, modificate sau completate ulterior. Aceasta este măsură de luată reprezentanții Registrului Auto Român în favoarea tuturor clienților pentru a avea acces facil la sistemul de programări şi pentru a evita anularea în timp scurt.

Aşadar, toţi şoferii care vor să meargă să îşi facă ITP-ul la RAR trebuie să reţină faptul că programările se pot face doar online şi la telefonul mai sus amintit.