Ionuț Nițulescu Actualitate 30.03.2021 16:30

CTP, despre protestele din București: „Cei care au ieșit în stradă au fost mânați, ca o turmă, de partidul AUR”

CTP, despre protestele din București:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre protestele din Capitală, în urma cărora 12 jandarmi au fost răniți. Gazetarul susține că ce s-a întâmplat aseară nu a fost revolta poporului, ci o chemare a partidului AUR. 

Noile restricții anunțate de Guvern au scos mii de oameni în străzi, în mai multe orașe din țară. În Capitală, protestul anti-restricții s-a încheiat cu violențe. Poliția și Jandarmeria au anunțat că au fost date 222 de amenzi, în valoare de 200.000 de lei și că 188 de persoane au fost audiate.

CTP, acuzații la adresa partidului AUR

CTP susține că în spatele protestelor desfășurate în Capitală se află partidul AUR, care are ca scop creșterea numărului de votanți ai partidului. De altfel, Goerge Simion, liderul grupării, a publicat un mesaj pe Facebook prin care îi îndeamnă pe români să iasă în număr cât mai mare pe străzi pentru a-și cere drepturile, catalogând măsurile luate de Guvern ca fiind „aberante”.

Citește și: Vlad Voiculescu, despre valul 3 al pandemiei: „Suntem într-o situație critică”

Jurnalistul susține că cei care au ieșit aseară pe stradă nu au făcut-o pentru că se simt afectați de pandemie sau de restricții, ci au răspuns la chemarea partidului AUR.

„Acești indivizi nu sunt protestatari. Acesta nu este un protest, să scoți bordurile și să le arunci în jandarmi sau să urli în curtea spitalului „Asasinilor!”. La adresa cui? A medicilor, a asistentelor, a bolnavilor din spital? Că nu se înțelege despre cine este vorba – și nici nu sunt preocupați să se înțeleagă ceva din ce urlă”, a declarat gazetarul la Digi24.

Acesta consideră că intervenția Jandarmeriei era necesară pentru a liniști spiritele: „Ei trebuie tratați aidoma unui fenomen natural. Sunt niște persoane decerebrate, sunt asemenea unei căderi de pietre, alunecări de teren, unei furtuni mai puternice care poate să rupă copaci și să îi trântească peste mașini. Au procedat bine forțele de ordine că nu au intervenit în forță, nu au făcut decât să se apere atunci când acești indivizi au atacat”.

De ce au ieșit, de fapt, tinerii pe stradă

Gazetarul susține că protestele de acum nu se compară cu cele din 2017, atunci când au ieșit în stradă sute de mii de oameni pentru a se revolta față de un abuz al autorităților. Jurnalistul susține că există foarte mulți români afectați de pandemie, însă nu ei sunt cei care au ieșit în stradă.

Citește și: Read Arafat, anunț important pentru români: „Nu vor exista restricții mai dure”

„Și, dacă ne uităm cu atenție, vedem un lucru dureros. Marea, covârșitoarea majoritate a celor ieșiți în stradă sunt tineri și foarte tineri. Sunt oameni născuți după 1989. Cei care strigă acum „Libertate!” habar nu au ce e aceea o dictatură, ce e aceea libertate, nu știu ce e suferința, ce e moartea. Nu sunt cei care suferă cu adevărat acum din pricina perioadei foarte grele prin care trecem”, a mai spus jurnalistul.