Gabriela Dinu Vedete 16.10.2023 16:03

Cristina Joia: CV, Biografie, Vârstă, Afaceri, Avere, Surse de venit

Cristina Joia: CV, Biografie, Vârstă, Afaceri, Avere, Surse de venit

Cristina Joia este unul dintre designerii de interior care lucrează la emisiunea Visuri la cheie, de la Pro TV şi a ajuns în atenţia tuturor mai cu seamă după ce a fost protagonista unui incident nefericit.

Are 46 de ani, este pasionată de desen şi mânată de dorinţa de a-şi îndeplini visul, aceasta a fugit de acasă pentru a da examenul de admitere la Liceul de Arte din Craiova:

Cine este Cristina Joia?

„Așa că am plecat la Craiova, cu bani de tren de la mătușa mea, și am dat examen la Liceul de Arte cu următorul plan: dacă iau trec de probele practice, care se dădeau înainte de mate și română, le spun. Dacă picam, nu le mai spuneam nimic. Și am intrat prima la Liceu, după probele practice. A doua pe listă era o altă fată Cristina, cu care m-am împrietenit foarte tare.

Ai mei au fost șocați, fiindcă era o confirmare a talentului meu, dar ei tot nu ar fi vrut să intru la Arte. Pe urmă s-au resemnat. Aveau această temere legată de viitorul meu, știi? Una era să fii avocat, alta să fii mâzgălitor. Se gândeau că o să mor de foame, pe scurt, și era păcat pentru că fusesem un copil bun la învățătură”, povestea Cristina Joia despre experinţa şi curajul său.

Cel mai crunt episod din viaţa Cristinei Joia

A făcut şi Universitatea de Arte din Capitală, după care a plecat în Statele Unite ale Americii, unde a avut o experienţă inedită: „M-a expus unor galerii și unei piețe artistice cum la noi nu exista. Gândește-te că vorbim de anul 2004-2005. Nu poți vorbi de piață de artă în România atunci. Așa că pentru mine, să expun într-o galerie în care a expus și Andy Warhol, a fost extraordinar”.

Din 2021, Cristina Joia face parte din echipa de designeri care schimbă vieţi la Visuri la cheie. Aceasta mai face bani şi din job-ul de designer de interior la Flat Cube, din Capitală.

Date biografice Cristina Joia

Nume complet: Joia Cristina
Locul nașterii: Bucureşti
Vârstă: 45 de ani
Partener: divorţată
Înălțime: 1,63 m

În urmă cu un an de zile, Cristina a avut un conflict cu o femeie din cauza unui loc de parcare. Atunci, ea s-a trezit cu un pumn în plină figură, iar agresoarea a fugit, lăsând-o să zacă pe jos, într-o baltă de sânge. Designerul de interior s-a ales cu o fractură de piramidă nazală, iar femeia cu un an de închisoare de suspendare şi plata a 10.000 de euro daune morale.

A fost căsătorită, dar a divorţat în mare secret. „El a vrut să plece”, a mărturisit Cristina Joia.