Gabriela Dinu Vedete 20.03.2024 15:19

Claudiu Istodor CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Claudiu Istodor CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Claudiu Istodor s-a născut pe 5 septembrie 1960 la Timişoara şi este de profesie actor de film, teatru, televiziune, dar şi voce. De curând, l-aţi putut vedea la Antena 1, în serialul Sacrificiul.

S-a născut în Timişoara, dar s-a mutat în Capitală pentru a studia la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. În 1984, acesta a promovat examenele de absolvire, în clasa profesoarei Sanda Manu. A studiat alături de nume importante din industrie, precum Oana Pellea, Carmen Tănase, Radu Duda şi alţii.

Unde a lucrat Claudiu Istodor înainte să fie celebru?

La finalizarea studiilor, acesta a fost repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, unde a lucrat până în 1988, apoi s-a mutat la Teatrul Naţional până în 2006. De atunci, este sub contract cu Teatrul Mic din Capitală.

Filmul de debut în cinematografie a fost Dreptate în lanţuri, care a apărut pe micile ecrane în 1983. Au urmat o mulţime de roluri, iar filmografia sa conţine următoarele titluri: Misterele Bucureştilor, Dreptate în lanţuri, Pas în doi, Furtună în pacific, Rămînerea, Hotel de lux, Trei surori, Vox Maris, Căpitan Conan, Train de vie, Patul lui Procust, Sex Traffic şi multe altele. A făcut şi dublaj pentru filme animate care s-au difuzat pe Cartoon Network, Boomerang şi altele, precum Un show obişnuit, Robin Hood, Batman, Teen days, Copiii de la 402 sau Piratul Jack cel Teribil.

A divorţat de Maia Morgenstern

A fost căsătorit cu Maia Morgenstern în perioada 1983 – 1999 şi au împreună un băiat, pe nume Tudor Istodor. După 21 de ani în care au fost separaţi şi nu şi-au vorbit, cei doi s-au împăcat şi au reluat povestea de dragoste de unde au lăsat-o în 1999. Mai mult, au redevenit colegi de platou atunci când au filmat pentru serialul Sacrificiul.

“Relația cu Maia e puțin deosebită, aș numi-o mai crudă, în sensul că ne spunem lucruri mai fără menajamente despre ce avem de lucru. Am ajuns uneori și la mici conflicte, care s-au terminat în aceeași zi, evident, nu aveau de ce să dureze. Relația cu Maia e foarte bună”, a detaliat Claudiu Istodor, despre cea are i-a fost soţie şi acum, din nou, parteneră.