Gabriela Dinu Vedete 22.07.2023 22:14

Claudia Puican: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, tarife cântări

Claudia Puican: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, tarife cântări

Claudia Puican este o cântăreaţă de muzică de petrecere de la noi şi soţia lui Armin Nicoară. Aceasta s-a născut într-o familie modestă din Turnu Severin şi mai are trei fraţi.

Claudia Puican este exemplul viu că oricine poate reuşi în viaţă, dacă vrea să îşi depăşească condiţia şi munceşte suficient de mult pentru asta. A fost descoperită de profesorul de muzică din liceu, care a selectat-o în cor şi a trimis-o să facă muzică.

Ce scrie în CV-ul Claudiei Puican?

„Am plecat dintr-o familie săracă iar talentul mi l-am descoperit când am venit la Drobeta Turnu Severin la școala generală. Deși nu aveau posibilități, părinții mei m-au trimis la oraș să pot să-mi continui studiile pentru că profesorii de acolo erau mult mai interesați decât cei de la sat.

Iar profesorul de muzică m-a ales în cor pentru că aveam ureche muzicală, deși eu nici nu știam ce e aia ureche muzicală, note muzicale. Mergeam de câteva ori pe săptămână în corul școlii și așa am început să-mi dezvolt vocea și talentul”, povestea Claudia Puican despre începuturile sale în muzică.

A încercat să intre la liceul de muzică din Timişoara, dar nu a fost admisă, aşa că s-a înscris la o Şcoală Populară de Arte privată. Povestea că în acea perioadă avea o singură sursă de venit: banii părinţilor, care îi ajungeau doar pentru hrană şi abia la cinci luni reuşea să îşi cumpere haine. Greu pentru o adolescentă, dar a muncit până şi-a văzut visul cu ochii.

Cum l-a cunoscut pe Armin Nicoară?

Primii bani din muzică i-a făcut la 15 ani, atunci când a cântat la azilul de bătrâni şi a primit un onorariu de 400 de lei. Acum, a ajuns să ceară suma de 5000 de euro pentru un recital.

Pe Armin Nicoară l-a cunoscut la muncă, adică în restaurantul în care susţineau recitaluri: „Ne-am cunoscut la un restaurant la care cântam. El a venit acolo, eu îl știam, cine nu îl știa, că e copilul lui Petrică Nicoară. A venit la mine la masă și am făcut cunoștință”. Au colaborat, au făcut câteva piese împreună, după care s-au îndrăgostit şi au făcut nuntă mare.