Gabriela Dinu Știri 23.03.2021 09:37

Cine transmite la TV Campionatul European Under 21, inclusiv partidele naționalei României de tineret

Cine transmite la TV Campionatul European Under 21, inclusiv partidele naționalei României de tineret

Echipa naţională de tineret a României este la un pas de startul Campionatului European din 2021, care se va desfăşura în două ţări, Ungaria şi Slovenia, în următoarele două săptămâni.

Echipa antrenată de Adrian Mutu, fostul fotbalist considerat „Briliantul fotbalului românesc” va juca în faza grupelor competiţiei în perioada 24-31 martie, iar din 31 martie vor începe fazele eliminatorii ale acestei competiţii.

Cine transmite la TV Campionatul European Under 21?

România U21 face parte din Grupa A la EURO 2021, alături de Germania, Ungaria şi Olanda, iar toate meciurile vor fi transmise de la acest turneu final la TV de către TVR.

Televiziunea Română va transmite toate partidele de la această competiţie, iar meciurile României U 21 vor fi comentate şi la Radio România Actualităţi.

Este o grupă grea pe hârtie, după cum spune şi selecţionerul Adrian Mutu, dar avem în faţă o echipă care la turneul precedent a făcut furori, iar dorinţa de a demonstra este mare în rândul jucătorilor care au fost selecţionaţi pentru această acţiune uriaşă.

„Nu avem o grupă ușoară, dar suntem încrezători în șansele noastre. Am încredere în băieții pe care i-am convocat. Sunt cei mai buni și merită să fie la selecționata Under 21”, a spus Adrian Mutu înainte de a pleca în Ungaria.

Pentru EURO 2021, Adrian Mutu i-a convocat pe următorii jucători:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București);
Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul);
Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);
Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).

Conform regulilor impuse de către UEFA, această listă mai poate suferi modificări doar până la prima partidă oficială a competiţiei. Şi vorbim de probleme de ordin medical, jucători care se pot accidenta la antrenamentele preliminare, în niciun caz nu se permit modificări din alte motive.

La Campionatul European de tineret din Ungaria s-au calificat 16 echipe, împărţite în patru grupe, după cum urmează. În Grupa A, România se luptă cu Ungaria, Germania şi Ţările de Jos. Din Grupa B fac parte Slovenia, Spania, Cehia, Italia, din Grupa C sunt Rusia, Islanda, Franța, Danemarca, iar în Grupa D se luptă Portugalia, Croația, Anglia, Elveția.