Gabriela Dinu Alegeri Locale 02.05.2024 13:57

Cine sunt candidatii la Primaria Timisoara la Alegerile Locale 2024

Cine sunt candidatii la Primaria Timisoara la Alegerile Locale 2024

Nouă candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Municipiului Timişoara la alegerile din 9 iunie 2024, iar actualul edil şi fostul primar sunt printre candidaţi.

Conform informaţiilor făcute publice de către Biroul Municipal Timişoara, doi candidaţi sunt independenţi, iar şapte aparţin partidelor politice.

Cei 9 candidaţi la Primăria Municipiului Timişoara

Marian Constantin Vasile şi Cristian Moş sunt cei doi candidaţi independenţi, în timp ce candidatul PSD-PNL va fi fostul primar Nicolae Robu, iar actualul edil, Dominic Fritz, va candida susţinut de Alianţa Timişoara Unită USR-PMP-Forţa Dreptei-UDMR.

Lista continuă cu Raul Olajos de la REPER, Ana Baş Marcela din partea S.O.S. România, Dumitru Moroianu, de la Partidul România Mare, din partea Partidului România Puternică va candida Daniel Marius Coraş şi din partea AUR, reprezentant va fi Ilie Sîrbu.

La alegerile din 9 iunie 2024, vor fi votaţi şi consilierii de la Consiliul judeţean, dar şi preşedintele Consiliului, acolo unde s-au înscris şase candidaţi, Adrian Vasile Iacob de la AUR, Alin Adrian Nica de la Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei, Ovidiu Daniel Szime de la Partidul România Puternică, Marian Mayer de la Partidul România Mare, Alfred Robert Simonis din partea alianţei PSD-PNL şi Glad Simuţ, ca reprezentant al Partidului SOS România.

Cine este Nicolae Robu?

S-a născut pe 28 mai 1955 în Arad şi este profesor universitar şi politician. A lucrat ca rector al Universităţii Politehnica din Timişpara din 2004 şi până în 2008, iar în 2012 a obţinut primul mandat ca edil al Timişoarei, din partea USL. În 2016, a câştigat din nou alegerile, după ce a candidat din partea PNL. În 2020, acesta şi-a încercat din nou norocul, însă Dominic Fritz l-a devansat şi este primar în acest moment.

Pe numele său complet Dominic Samuel Fritz, politicianul este neamţ, şi locuieşte în Timişoara din 2003. Este absolvent de studii în Ştiinţe Politice şi Administrative şi a obţinut un masterat la Universitatea York, din Marea Britanie, în Studii de Post Conflict. Până să intre în politică, Dominic Fritz a fost consilier în cadrul Agenţiei Germane pentru Cooperare Internaţională, în departamentul de protecţie socială.

Pe 9 iunie 2024 vor avea loc atât alegerile locale, cât şi cele europarlamentare, în urma unei decizii a coliţiei pentru guvernare, care a dorit comasarea celor două tururi de scrutin.