Ionuț Nițulescu Travel 22.12.2022 20:14

5 locuri de distracție pe lângă București pentru copii și părinți

5 locuri de distracție pe lângă București pentru copii și părinți

Nu știi unde să vă plimbați copilul sau poate pur și simplu nu știi în ce activități să îl implici? În continuare vă prezentăm 5 locuri de distracție pe lângă București pentru copii, dar pentru și părinți.

Învață prin distracție

1.Orășelul Cunoașterii – muzeu interactiv pentru copii

Acesta este primul muzeu interactiv pentru copii din întreaga țară și se găsește în București. Aici copiii pot învăța „știința jocului și jocurile științei”. Întregul spațiu este împărțit în 8 zone de descoperiri iar fiecare dintre ele are grupate laborate pentru diferite experimente din: fizică, matematică, logică, ecologie ș.a.m.d. Astfel, cei mici (dar și mai mărișori) pot învăța lucrurile mai abstracte din lumea înconjurătoare, dar mult mai ușor, pe înțelesul lor.

„Alături de noi, copilul tău se poate distra și învăța. Observăm, auzim, mirosim, pipăim și descoperim gustul distracției, gustul științei! Ne dezvoltăm motricitatea și gândirea”, transmit reprezentanții muzeului.

Orășelul Cunoașterii poate fi găsit la adresa Strada Pajurei 3A.

2. Ludoteca – Biblioteca Metropolitană București

Ludoteca, organizată în cadrul Filialei pentru Copii și Tineret „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București, este un spațiu care oferă copiilor acces la jocuri diverse, care le stimulează inteligența, îndemânarea și creativitatea.

De asemenea, copiii au acces și la cărți speciale, bogat ilustrte și cu texte scurte, astfel încât să le fie captată atenția, în diferite limbi precum română, engleză, franceză, germană, spaniolă şi italiană.

Descoperă care sunt top 6 cele mai importante muzee de vizitat în București

Locuri de ieșit cu copiii în aer liber

3. Casa Pixie – mai multe activități în același loc

Casa Pixie oferă o varietate de opțiuni pentru copii: cafenea, ceainărie, limonaderie, spațiu pentru ateliere și petreceri.  Aici creativitatea și imaginația copiilor sunt puse la treabă prin tot felul de activități care au loc într-un spațiu primitor. În general, în Casa Pixie se stă pe pernuțe, se ascultă muzică din povești, se organizează ateliere, cursuri, dar și petreceri.

Casa Pixie este structurrată pe 6 spații: Salonul Magic, Shh-Room-ul, Camera Secretă, Grădina de Vară, Salonul Oamenilor Mari și Salonul Micilor Mâncăcioși.

Vă puteți bucura de o experiență plăcută alături de copiii dumneavoastră la adresa Strada Aurel Vlaicu Nr. 93, sector 2, Bucuresti, în intervalul 10:00AM – 8:00PM.

4. Prăjituresele – o cafenea cu loc de joacă pentru copii

Acesta este un spațiu în care atât copiii, cât și părinții se pot relaxa într-o curte foarte primitoare. Spațiul cuprinde și o poieniță în care cei mici se pot juca într-un loc de joacă kid-friendly și, în plus, și eco.

Puteți avea o experiență relaxantă la Prăjiturele, la adresa Strada Ștefan cel Mare nr.35A, Pipera.

Citește și: Cinci locuri din România pe care să le vezi măcar o dată în viață

5. Crayon Club – loc de joacă și de suflet

Spațiul oferă locuri de joacă pentru copii atât în interior, cât și în exterior, în spațiu deschis unde o curte luminoasă este locul propice pentru organizarea evenimentelor.

De asemenea, aici pot fi organizate și petreceri private, programe pentru părinți sau viitoarele mămici, precum și alte evenimente sau ședințe foto cu tematici diverse.

Crayon Club se află pe Ciobănașului 23, Intrarea Frunzei 8.