Ionuț Nițulescu Actualitate 28.02.2021 10:40

Ce se va întâmpla în România de Paște. Anunțul făcut de Virgil Musta

Ce se va întâmpla în România de Paște. Anunțul făcut de Virgil Musta

Primăvară cu restricții! Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara vine cu vești proaste pentru români.

Medicul a vorbit și despre cel de-al treilea val al pandemiei, care ar putea fi mai puternic decât celelalte două, având în vedere că tulpina de COVID a ajuns și în România.

România se pregătește de al treilea val

„Sistemul este aglomerat la maximum. Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică a virusului, una mult mai contagioasă. Și așa, deja, sistemul medical românesc, este la limita superioară a aglomerării, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit”, a spus Virgil Musta pentru wowbiz.ro.

Virgil Musta a precizat că numărul cazurilor de COVID a început să crească și din cauza faptului că oamenii nu mai respectă regulile așa cum o făceau anul trecut.

„Iar cauza creșterii este una evidentă: lumea nu mai respectă regulile ca înainte, ca acum un an, restricțiile sunt mult mai laxe. Lumea s-a obișnuit deja cu pericolul și uită că acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale și suferință extremă”, a mai spus acesta.

Citește și: Pensiile nu vor mai fi distribuite. Anunțul făcut de Poșta Română!

Sărbătorile pascale cu restricții și în 2021

Medicul Virgil Musta a subliniat că „Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră”, ceea ce înseamnă că dacă nu vom respecta restricțiile impuse de autorități nu vom avea reuniuni de familie. Totodată, este foarte important ca oamenii să accepte vaccinarea și să înțeleagă că aceasta este singura noastră șansă de a reveni la normalitate.

„Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a adăugat Virgil Musta.