Ionuț Nițulescu Actualitate 18.05.2021 13:30

Ce se întâmplă cu Ionuț Gologan, tânărul condamnat la moarte în Malaezia: „Arată îngrozitor. Vrea acasă”

Ce se întâmplă cu Ionuț Gologan, tânărul condamnat la moarte în Malaezia:

Cazul lui Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, a făcut înconjurul lumii. Au trecut 9 ani de când tânărul a fost prins cu droguri și încarcerat. Tatăl lui face declarații cutremurătoare.

Ionuț lucra ca șofer part-time pentru o firmă din Germania. Avea doar 22 de ani atunci când a fost prins cu 1,5 kilograme de metamfetamină pe aeroportul din Kuala Lumpur. În 2012, tânărul a fost condamnat la moarte prin spânzurare.

Povestea cutremurătoare a tânărului condamnat la moarte

Ani de zile autoritățile din România au încercat să-l aducă pe Ionuț înapoi în țară, pentru a-și ispăși pedeapsa aici, însă nu au reușit, nici măcar după ce avocații i-au trimis o cerere de grațiere sultanului statului Selangor.

Românul a scăpat însă de pedeapsa cu moartea în 2016, atunci când măsura a fost abolită pentru persoanele condamnate pentru trafic de droguri. El a fost condamnat ulterior la 20 de ani de închisoare și la 10 lovituri de bici.

Povestea românului este una cutremurătoare. Puștiul din Telega a fost crescut doar de tată și de bunic, iar oamenii susțin că sărăcia l-a împins să facă lucruri ilegale. Așa făcea rost de bani mulți într-un timp scurt.

Citește și: Ce animale și păsări sunt ocrotite prin lege în România și ce riști dacă le vânezi

Tatăl lui Ionuț: „Copilul meu a fost folosit”

Tatăl lui Ionuț spune că băiatul a fost folosit și că nici nu știa ce transporta în bagaj atunci când a fost trist. El a dezvăluit că tânărul își dorește foarte mult să revină în România, dar legile din Malezia sunt exttrem de dure. El nu și-a pierdut însă speranța.

„E greu, e foarte greu. E singurul meu copil. Am fost ajutat cu bani, dar ce folos… Sentința e aceeași. Nu există acord diplomatic între cele două țări. Copilul meu a fost folosit. Nici nu știa ce e în bagaj, la momentul la care i s-a găsit metamfetamina. Era un copil amărât de la țară, folosit de alții drept cărăuș. Ce-o fi fost în mintea lui… Nici nu mai contează.

Întreaga viața i-a fost distrusă, arată îngrozitor, nici vocea nu i-o mai recunosc când mai vorbim la telefon. Vrea în țară, vrea acasă, dar legile sunt foarte dure acolo pentru trafic de stupefiante. Ne e foarte dor de el, știm că a greșit, dar nu merita o așa soartă”, a mărturisit Dumitru Gologan pentru Observatorul prahoevan.