Ioana Filipescu Travel 23.12.2022 11:02

Ce salarii există în Canada și câți bani ajunge să câștige cel mai prost plătit angajat de acolo

Ce salarii există în Canada și câți bani ajunge să câștige cel mai prost plătit angajat de acolo

Canada este una dintre cele mai bogate țări, astfel că tot mai mulți români se gândesc să înceapă o nouă viață acolo.

În speranța unui trai mai bun, mulți aleg să muncească departe țară și, chiar și de familie. Salariile mari și nivelul ridicat de viață îi atrag pe români. Dacă și tu ești unul dintre ei, iată cam ce salarii sunt în Canada.

Ce salarii sunt în Canada

Statisticile arată că un canadian câștigă, în medie, 50.000 de dolari canadieni pe an, adică aproximativ 950 de dolari săptămânal (3870 de lei). Nu sună rău, nu-i așa?

Ei bine, suma pare uriașă la prima vedere, dar cu acești bani, îți poți permite să plătești chiria, mâncarea și poate asigurarea mașinii. După plata taxelor, venitul net este în jur de 1.400 de dolari pe lună.

Citește și: Cât costă, de fapt, viața în Anglia în comparație cu România

În Canada, salariul minim pe economie este aproximativ 10 dolari pe oră, iar angajații sunt plătiți săptămânal. Salariile sunt mai mari decât în România, dar la fel este și costul vieții.

Situația se schimbă radical atunci când vine vorba profesioniști. Un inginer în Canada poate câștiga în jur de 60.000 de dolari pe an, adică 3.500 de dolari pe lună, în timp ce un medic specialist câștigă undeva între 117.000 și 375.000 de dolari pe an.

La fel de bine plătiți sunt medicii stomatologi, avocații, judecătorii federali, piloții de avion și managerii din Construcții, Utilități, Bunuri de Consum, Transport.

Un astfel de job este greu de obținut și pentru canadieni, astfel că nu sunt foarte mulți români care se pot lăuda cu o funcție de conducere.

Cele mai prost plătite job-uri în Canada

Cei mai prost plătiți în Canada sunt bucătarii din industria fast-food, casierii, splătorii de vase, barmanii, hostess-ele, chelnerii, bonele și menajerele. Aceștia primesc, în medie, între 20.800 și 30.300 de dolari pe an.

Așadar, dacă vă gândiți să plecați în Canada, gândiți-vă la toate aspectele. Chiria pentru un apartament costă 1.200 de dolari pe lună sau chiar mai mult, la care se adaugă și alte cheltuieli pe care trebuie să le luați în considerare.

Iuliana Dună, consultant canadian de emigrare, stabilită de peste 10 ani în această țară, spune că îți trebuie undeva pe la 90.000 de dolari canadieni pe an dacă vrei să trăiești decent cu familie cu 2-3 copii.