Păcuraru Stelian Știri 15.02.2022 08:02

Ce salarii au angajații de la Vodafone. Cât se câștigă în call center și cu câți sunt plătiți lucrătorii comerciali

Ce salarii au angajații de la Vodafone. Cât se câștigă în call center și cu câți sunt plătiți lucrătorii comerciali

”Bună ziua, ați sunat la Vodafone! Pentru limba română…”, cam așa sună mesajul clasic, înainte de a apăsa tasta corespunzătoare și a intra în apel cu un angajat Vodafone. Unii o consideră o muncă ușoară, alții, din contră, îl văd drept un job obositor.

Evident, la nivelul Vodafone România, una dintre cele mai mari firme de telecomunicații și internet din țară, nu există doar posturi la call-center, ci și altele mai importante sau, de ce nu, mai puțin importante. În rândurile de mai jos, vom încerca să vedem care sunt salariile pe care le au angajații Vodafone România.

Cât se câștigă în call center la Vodafone

Așa cum se întâmplă într-o companie foarte mare, posturile cu responsabilitate scăzută au remunerații mici, în timp ce zona decizională este răsplătită cu salarii mari. De exemplu, la Vodafone găsim salarii între 1500 lei și 10.000 lei.

Un Operator Call Center Vodafone primește, ca salariu de început, suma netă de 1500 lei. Se mai adăugă bonusuri de masă cu valori cuprinse între 250 și 350 lei, dar și un bonus lunar de 300 lei, în funcție de numărul de apeluri preluate. Astfel, fără experiență cerută, un angajat nou poate ajunge la 2100 în cazurile fericite.

Agenții de vânzări sunt ceva mai bine plătiți. Salariul de bază se învârte în jurul sumei de 1800 lei, la care se mai pot adăuga comisioane din vânzări, maximum 500 lei, dar și tichete de masă, undeva la 200 lei.

Coordonatorii agenților de vânzări au un salariu ceva mai mare. 2200 lei/lunar, bonusuri de performanță de până în 1000 lei/lunar și 200 lei în bonuri de masă.

Dacă vrem să aruncăm o privire și pe salariile ceva mai mari, atunci e bine de știut că un Manager de Magazin poate ajunge să câștige în jur de 5500 lei/lună. Un specialist PPC va avea și el aproape 5700 lei/lună, un analist în zona de business va câștiga 6000 lei/lună, în timp ce inginerii de software sau de rețea se duc spre 7000 – 9000 lei/lunar.