Ioana Filipescu Afaceri 30.05.2022 11:48

Ce salarii au angajații de la Jumbo România. Mediu de lucru, beneficii

Ce salarii au angajații de la Jumbo România. Mediu de lucru, beneficii

Nu mai puțin de 15 magazine de jucării și decorațiuni al retailerului de jucării Jumbo sunt deschise în România, iar acestea sunt luate cu asalt în special de copii, entuziasmați de miile de produse găsite. Dar cât de bine plătiți sunt însă angajații care fac și desfac pentru ca afacerea să meargă strună?

Ca în orice domeniu de activitate, Jumbo cumprinde mai multe tipuri de job. De la manevrant, casieră și până la șef de departament. Joburile sunt diferențiate, dar salariile nu sunt ”explozive”. Totuși, este vorba de o experiență în comert, care, de-a lungul anilor, se poate concretiza financiar pentru persoana care își duce foarte bine rolul la capăt.

Ce salariu are un lucrător comercial la Jumbo

Potrivit site-ului undelucram.ro, salariul minim oferit de Jumbo România, pentru un casier comercial, se ridică la suma de 1.900 de lei, dar poate crește în funcție de job, part time sau full time. Are, însă, de îndeplinit câteva sarcini stricte:

  • asigură curațenia la locul de muncă înaintea începerii și după terminarea activității
  • pregătește echipamentele, mărfurile și documentele necesare desfășurării activității
  • menține aspectul estetic și promovează imaginea punctului de vânzare
  • întâmpină clienții și răspunde nevoilor acestora
  • vinde produsele/serviciile firmei angajatoare și completează formele de plată
  • încasează banii
  • întocmește și raportează situația vânzărilor
  • aplică normele de calitate în domeniul său de activitate
  • aplică normele de igienă sanitar-veterinare și de protecția mediului în activitatea desfășurată

Ce salarii au angajații de la Jumbo

Un șef de departament, angajat full time, ridică un salariu net de 2.000 de lei, dar are lunar și un bonus de 600 plus bonuri de masă de 300 de lei.

Înlocuitorul șef are un salariu de 2.340 de lei, dar și bonus lunar de 400 și tichete de masă de 300 de lei.

Responsabilul de departament câștigă 2.700 de lei, cu o vechime de cel puțin patru ani în domeniu. Nu are bonusuri lunare și nici tichete de masă.

Manevrantul are un salariu de 1.350 de lei plus un bonus stoc lunar de 300, iar operatorul de recepție câștigă 1.500 de lei, plus bonus și tichete de masă de câte 300 de lei.

Șeful de raion se mulțumește cu un salariu de 2.500 de lei, cu un job full time și o experiență de muncă de cinci ani.

Cum s-a născut afacerea Jumbo

Jumbo a apărut și în România în urmă cu câțiva ani și are, deocamdată, 15 magazine. Fondatorul retailerului de jucării și decorațiuni este grecul Apostolos Vakakis, în vârstă de 67 de ani, el fiind și preşedintele consiliului de administraţie.

Apostolos Vakakis a terminat facultatea de Management din cadrul University of Warwick din Anglia, iar primul magazin Jumbo a fost inaugurat în 1986, în Glyfada.

Apoi avea să pună bazele unor contracte de durată în Shanghai, după o vizită făcută în anul 1977. De altfel, majoritatea jucăriilor pe care le vinde Jumbo sunt fabricate în China.

În total, rețeaua Jumbo cuprinde nu mai puțin de 86 de hipermarketuri, din care 54 în Grecia, 15 în România, 10 în Bulgaria și 6 în Cipru, precum și un magazin online.