Gabriela Dinu Știri 21.04.2022 11:58

Ce salarii au agenții imobiliari din România și ce comisioane încasează de regulă

Ce salarii au agenții imobiliari din România și ce comisioane încasează de regulă

Agenţii imobiliari sunt cei are înlesnesc vânzarea apartamentelor, a caselor şi a terenurilor. Aceştia nu au întotdeauna un salariu fix şi sunt plătiţi din comisioanele obţinute la vânzarea de apartamente.

În acest mod, agentul imobiliar va trage în fiecare lună să încheie cât mai multe contracte, căci de numărul lor va depinde şi salariul său. Este un loc de muncă dinamic, în care totul depinde doar de tine şi de cât de dedicat eşti ca agent imobiliar, cât de multe vizionări reuşeşti să îţi programezi, dar în principal de cât de multe apartamente sau case reuşeşti să vinzi.

Cât câştigă un agent imobiliar din vânzarea de apartamente?

Ca un exemplu, un agent imobiliar bine angrenat în meserie, cu experienţă şi foarte dedicat, poate câştiga fără probleme într-o lună suma de 5000 de euro. Agenţii imobiliari nu au salarii fixe sau dacă au o sumă stipulată în contractul de angajare aceasta este, cel mai probabil, salariul minim pe economie, iar mai departe banii vin după vânzarea de apartamente, fiecare dintre aceştia stabilindu-şi un anumit procent.

Mai exact, agenţii imobiliari nu sunt obligaţi să stea 8 ore la birou, pe ei nu îi contorizează nimeni la acest capitol şi nici la câte persoane reuşesc să contacteze pe zi. Singurul moment în care un agent imobiliar încasează bani este acela când este de faţă la semnarea unui contract de vânzare – cumpărare, iar imobilul respectiv este reprezentat de ei.

Ce bani se fac din închirierea de apartamente?

Conform specialiştilor din acest domeniu, un agent imobiliar de succes reuşeşte să facă undeva la 10.000 de euro într-un an doar din comisioane. Făcând un calcul simplu, ajungem la un salariu lunar de aproximativ 4000 de lei, dar totul depinde de cât de dedicat şi implicat este agentul respectiv.

Agenţii imobiliari câştigă bani şi din închirierea de apartamente, însă suma nu se ridică nici pe departe la nivelul comisioanelor care le revin atunci când are loc o vânzare propriu-zisă.