Claudiu Melinte Auto 19.04.2022 16:19

Ce procente cer dealerii auto din Romania la importul de mașini BMW, Audi sau Mercedes-Benz

Ce procente cer dealerii auto din Romania la importul de mașini BMW, Audi sau Mercedes-Benz

Este bine de stiut pentru cei ce se pregatesc sa achizitioneze un automobil in viitorul nu foarte indepartat, pentru ca dealerii auto percep comisioane din valoarea masinii. Ce procent vor acestia la importul de BMW, Audi sau Mercedes-Benz din strainatate?

Cum poti comanda o masina de pe un site din Germania?

Cu toate ca unele persoane aleg sa faca un drum pana in Germania si sa vad cu ochii lor masina pe care urmeaza sa o cumpere, nu toti clientii sunt la fel si unii prefera sa comande automobilul din fotoliul de acasa.

Citeste si: 6 site-uri auto din Germania de unde iti poti cumpara masini second hand in 2022

Companiile care se ocupa cu vanzari de masini second hand ofera consultanta persoanelor care vor un automobil la mana a doua, din strainatate. Mai mult, acestia ofera finantare, verificare, garantie si revizie la fel ca la masinile pe care le au in stoc, la vanzare.

Transportul automobilului pe care il doriti poate fi facut in 14-15 zile lucratoare in siguranta totala, pentru ca firmele detin asigurare CASCO pentru masinile transportate.

Ce procent din valoarea masinii reprezinta comisionul dealerilor auto?

Comisionul practicat de dealerii auto este intre 5 si 8%. Acesta este procentul pe care acestia il vor la importul de BMW, Audi sau Mercedes-Benz din strainatate. Bineinteles, procentul nu se aplica doar la marcile pe care le-am enumerat, ci la valoarea autoturismului.

Daca masina second hand pe care o cumparati are un pret de pana la 20.000 euro NET, dealerii auto au un comision de 8% din pretul masinii. Daca valoarea masinii este intre 20.000 si 40.000 euro NET, se aplica un procent de 6%. In cazul in care pretul masinii pe care ati ales-o depaseste 40.000 euro NET, dealerii auto aplica un procent de 5%.

Pe langa comisionul aplicat, veti mai achita si transportul automobilului second hand din Germania, sau tara din care il cumparati, pana in Romania. In general preturile pentru transportul unei masini second hand incepe de la 500-550 euro.

Multe dintre aceste companii va pot ajuta si cu inmatricularea unei masini second hand in Romania, asa ca nu uitati sa intrebati si despre acest lucru. Consultanta oferita de companii inseamna mai putine dureri de cap pentru dumneavoastra.