Gabriela Dinu Știri 13.10.2022 15:47

Ce magazine din Romania primesc tickete sociale

Ce magazine din Romania primesc tickete sociale

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat care sunt magazinele alimentare unde românăă pot merge şi utiliza tichetele sociale.

Voucherele pentru alimente se acordă din 2022 şi mai mulţi operatori economici şi-au anunţat colaborarea în acest sens. În fiecare săptămână, lista se actualizează şi mai multe magazine apar pe aceasta.

La ce magazine din România îţi poţi folosi tichetele sociale în 2022

Pe 1 iunie, MIPE (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene) a început procesul de emitere şi distribuire a tichetelor sociale care se oferă în cadrul proiectului guvernamental denumit Sprijin pentru România.

Aceste ajutoare sunt materializate în suma de 250 de lei, care se acordă la fiecare două luni. Peste 2,5 milioane de români aflaţi în pragul sărăciei vor beneficia de acestea de acum înainte.

Banii care le vor intra românilor pe card vor putea fi folosiţi în maximum 12 luni, doar pentru a achiziţiona alimente şi se vor acorda cei 250 de lei de trei ori până la finalul anului 2022.

Citeşte şi:

Ce produse și servicii poți achita cu bonurile de masă în afară de alimente
Salarii Profesori 2022. Câți bani vor încasa aceștia cu toate bonusurile și bonurile de masă

În continuare, vă prezentăm lista completă a magazinelor unde beneficiarii celor 250 de lei în vouchere pentru alimente pot merge să îşi achiziţioneze toate cele necesare:

Rețea magazine afiliate Sodexo
Rețea magazine afiliate Up Romania
Rețea magazine afiliate Edenred

„Vin cu un anunț important pentru cei 2,4 milioane de români care au primit carduri sociale prin programul SprijinPentruRomânia. Am efectuat plățile pentru a doua tranșă, mai repede decât anunțasem inițial, astfel că beneficiarii vor putea folosi ajutorul pentru alimente și mese calde.

Atenție, plata s-a efectuat pentru beneficiarii intrați în posesia cardurilor. Zilele acestea ne coordonăm cu reprezentanții emitenților de carduri și ai Compania Naţională Poşta Română pentru ca și noii beneficiari eligibili să obțină cardurile cât mai repede posibil”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.