>
Bonurile de masă sunt oferite în România de mii de companii şi prin intermediul acestora poţi achiziţiona şi alte produse, pe lângă cele alimentare şi cele pentru locuinţă.
Prin aceste tichete de masă angajatorul oferă salariaţilor alocaţie individuală de hrană, indiferent că au un contract de muncă normal sau parţial.
Acestea se emit de unităţile specializate, în baza unei autorizaţii oferite de Ministerul Finanţelor şi sunt supuse impozitului pe venit, însă nu se şi cuprind în baza de calcul a contribuţiilor sociale.
Acestea sunt distribuite în funcţie de numărul de zile lucrătoare dintr-o lună şi este interzis să le foloseşti pentru a cumpăra ţigări sau băuturi alcoolice. Totodată, nu se oferă rest atunci când achităm cu bonuri de masă, deci trebuie să atingi suma de pe tichet. Nu se comercializează, vânzarea lor fiind ilegală. Pentru că ve
Valorificarea tichetelor de masă se face în magazinele şi restaurantele cu care unităţile emitente ale cardurilor au contracte pentru prestarea de astfel de servicii. Le mai puteţi folosi pentru a plăti mâncarea din mall-uri şi chiar restaurante.
Se regăsesc atât pe hârtie, cât şi electronic, în aplicaţie sau carduri fizice. Cu toate acestea poţi achita produsele alimentare achiziţionate din unităţile de alimentaţie publică, magazinele alimentare, cantinele restaurant, bufete şi chiar benzinării.
Citeşte şi:
Salarii, beneficii, mediu de lucru la RDS&RCS Digi. Câți bani ia un operator call center și ce salariu au oamenii din management
Salarii Profesori 2022. Câți bani vor încasa aceștia cu toate bonusurile și bonurile de masă
În prezent, în 2022, valoarea unui bon de masă este de 20 de lei şi autorităţile iau în calcul ca valoarea acestora să fie ridicată în viitor. Rămâne de văzut când va fi pusă în aplicare legea, dar guvernanţii vor ca valoarea unui tichet de masă să ajungă de la 20,17 lei la suma de 30 de lei.