>
Nu există om care să nu fi întâlnit, măcar o dată, termenele de ”demipensiune” și ”pensiune” atunci când a plecat în vacanță și a căutat cazare. Aceste denumiri au legătură cu numărul de mese pe care gazda le poate pune la dispoziția clienților. Pentru a nu mai exista confuzie, vă explicăm, în rândurile următoare, ce înseamnă ”demipensiune” și ”pensiune” și cum ar fi mai bine să-ți alegi cazarea pe viitor.
Pentru a te asigura că vacanța ta nu va avea de suferit, pe lângă numărul ”stelelor” sau al ”margaretelor” este foarte important de știut și tipul de cazare în ceea ce privește mâncarea. Înainte de a rezerva, asigură-te că ai aflat care sunt toate facilitățile oferite de gazdă pentru a nu avea surprize neplăcute.
Termenul de ”demipensiune” este utilizat în momentul în care ai inclus în prețul cazării DOUĂ MESE. De regulă, cele două mese vor fi MICUL DEJUN și CINA, dar există și cazări, de obicei în țări străine, care îți oferă MICUL DEJUN și PRÂNZ, nu și mâncarea de seară. Intervalele orare de servire sunt extrem de importante, pentru că, odată depășită ora, nu veți mai putea fi lăsat să luați masa. Desigur, acest lucru se întâmplă, de regulă, la unitățile hoteliere mai mari. La cazările mai mici lucrurile sunt mult mai ușor de gestionat și există șansa ca orele de masă să fie ”negociabile”.
Atunci când vorbim despre ”pensiune” sau ”pensiune completă”, înseamnă că gazdele oferă toate cele trei mese ale zilei. La micul dejun, băuturile vor fi incluse în preț, în timp ce la prânz și la cină toate băutirile comandate vor fi plătite separat.
Totodată, e bine să știți că atât ”demipensiunea” cât și ”pensiunea” pot fi servite pe sistemul de bufet suedez, nu doar în stilul clasic de meniu prestabilit.