Ioana Filipescu Horoscop 22.07.2022 15:45

Ce înseamnă, de fapt, când îți visezi fostul iubit. Semnificații și interpretări

Ce înseamnă, de fapt, când îți visezi fostul iubit. Semnificații și interpretări

Fostul iubit îți va rămâne o perioadă în minte, chiar dacă noua relație pare a fi una perfectă. Să nu mai spunem dacă după ruptură nu mai ai partener imediat. Iar ceea ce te frământă, mai mult sau mai puțin, se întipărește în subconștient. Și până la a-ți visa fostul nu mai e decât un pas: noaptea!

Te trezești de multe ori cu imaginea ”fostului”? Există mai multe explicații pentru care se întâmplă asta. Trebuie, însă, luat în considerare și contextul în care apare fostul iubit.

Ce înseamnă, de fapt, când îți visezi fostul iubit

Din start, trebuie să facem niște clarificări. Dacă-ți visezi fostul iubit nu înseamnă că mai ai sentimente pentru el sau ea. Este posibil ca în timpul nopții să proiectezi imaginea și figura persoanei respective, dar fără niciun fel de sentiment. Așa că este foarte importantă analiza modului în care te-ai simțit în timpul visului, cum te-ai simțit făță de ea, ce s-a întâmplat între voi și multe altele legate de relația care s-a încheiat.

Visele sunt, însă, simbolice! Asta nu trebuie uitat. Tocmai de aceea, sensul nu va fi literal. Ca exemplu, dacă ați visat că vă sărutați, asta nu înseamnă că vreți să-l sărutați, dar poate însemna că vă pierdeți bunătatea, romantismul sau dragostea, de exemplu, și proiectați imaginea acestei persoane ca simbol al iubirii.

Este adevărat, totuși, că visele despre fostul poate însemna că vă lipsiți de acea persoană. Deși mulți nu sunt îndrăgostiți, când o persoană face parte din viața ta și lasă un semn, mintea o evocă din când în când, lucru care nu poate fi controlat.

Îți este frică să nu duci relația după același tipar

În cazul în care ai început o relație și îl visezi pe fostul iubit, asta poate avea mai multe sensuri. Dacă visul arată discuții și momente rele pe care le-ați avut cu fostul, ar putea însemna că te temi ca relacția tocmai începută ar putea să se ducă după același tipar.

Dar cel mai frecvent motiv pentru care-l visezi este că lucrurile dintre voi nu s-au încheiat la despărțire, iar sentimentul invadează în somn, când conștiința va dispărea. Atunci când relațiile nu se termină bine, atunci când nu ați terminat de vorbit sau nu exprimați cum vă simțiți sau doriți să spuneți ceva acelei persoane, este posibil ca acestea să apară în visele nocturne. Practic, imaginea fostului încă te bântuie.

Un alt motiv pentru care-l visezi pe fostul iubit este stresul dat de începerea unei noi relații. De ceva nou în viața ta. Corpul tău reacționează la stimuli, iar memoria va face ca interiorul să te miște din cauza acelor amintiri și momente pe care le-ați trăit cu fostul, iar acum trăiești cam aceleași stări.

Nemulțumirea față de noul partener te poate face să-l visezi pe fostul iubit. Această interpretare poate fi făcută dacă visezi momente frumoase și dulci pline de iubire și tandrețe. Psihicul îți spune că lipsește ceva din noua relație. Poate că există o lipsă de pasiune sau dragoste.

Îi spui noului iubit de visele tale cu fostul?

E un moment delicat, dar pe care trebuie să-l încerci. Cei mai mulți nu spun, iar recomandarea este să nu povestești un vis – cu tenta erotică sau nu – despre fostul iubit actualului partener. Dar asta nu înseamnă că ție nu trebuie să-ți dea de gândit. Să-ți pui niște întrebări și chiar să încerci să-ți prezinți nemulțumirile sau nedumeririle în relație atât față de tine, cât și noului partener. Fără a aminti de visul cu fostul iubit.