Gabriela Dinu Știri 08.02.2022 19:11

Ce fac, de fapt, ventrilocii și câți bani pot face din meseria lor

Ce fac, de fapt, ventrilocii și câți bani pot face din meseria lor

Ventrilocii au stârnit mereu interesul celor mici şi nu numai. Întâlniţi în teatru sau chiar la emisiunile de talente de la TV, aceştia au meserii pe cât de dificile, pe atât de frumoase.

Dar cât câştigă un om cu o astfel de meserie? Veţi afla toate detaliile din rândurile care urmează.

Ce este un ventriloc?

Cuvântul ventriloc provine din latină, mai exact de la cuvântul venter, ce înseamnă buric, alături de loqui, care se traduce prin a vorbi. La o traducere liberă ne putem gândi că ventriloc înseamnă o persoană care vorbeşte prin buric, adică nu i se văd mişcându-se buzele. Ceea ce şi întâmplă, de fapt.

Un ventriloc vorbeşte normal, doar că prin talentul său deosebit expiră aerul extrem de încet şi gura i se deschide extrem de puţin, mişcându-se doar din vârf. Toată presiunea se pune pe corzile vocale şi cu cât aceasta este mai mare, cu atât este mai greu să te prinzi că un ventriloc vorbeşte. Acesta foloseşte în show-urile sale o marionetă, care îi va distrage atenţia de la mişcarea buzelor.

Ventrilocia este foarte veche şi e considerată o adevărată artă. Dovezi ale practicării ei au fost găsite în Egpitul Antic şi se crede că inclusiv preoţii din acea perioadă o practicau. În acea vreme se credea că statuile vorbesc, totul din cauza ventrilocilor.

Câţi bani câştigă un ventriloc bun?

O astfel de meserie nu este deloc uşor de practicat, de aceea şi veniturile sunt pe măsură. Nu putem vorbi de un salariu, căci ventrilocii sunt liber profesionişti şi participă, în general, la show-uri speciale. Există şi posibilitatea ca un ventriloc să fie angajat la circ, dar atunci îşi negociază tariful în funcţie de durata şi complexitatea numărului pe care îl face.

Şi în cazul colaborărilor, când un ventriloc este invitat într-o emisiune sau la un spectacol, tariful este negociat individual. În mod normal, conform pieţei, aceştia ar solicita suam de 500 de euro pentru un număr.