Gabriela Dinu Știri 24.12.2021 15:55

Ce bornă trebuie să conectezi prima oară atunci când încarci bateria auto

Ce bornă trebuie să conectezi prima oară atunci când încarci bateria auto

Dacă ai rămas fără baterie la maşină, atunci ai ceva de furcă, în cazul în care nu ai cabluri electrice. Odată ce ai făcut rost de ele, deja treaba devine simplă. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să conectezi cablurile electrice la bornele mașinii care transmite curent.

Cleștele cu capătul de culoare roșie trebuie conectat la borna cu polul pozitiv (+) iar cleștele de culoare neagră trebuie conectat la borna cu polul negativ (-). Atât de simplu.

Ce trebuie să faci atunci când rămâi fără baterie la maşină?

După ce aţi conectat cablurile la mașina care transmite curent, trebuiesc urmați aceeași pași și la mașina care urmează să primească curent, cea care a rămas fără baterie şi se află în impas. Înainte de a încerca pornirea mașinii cu bateria descărcată, trebui pornită maşina care transmite curent pentru a putea începe procedura de care aveţi nevoie.

După ce a fost pornită mașina cu bateria descărcată, cablurile trebuiesc decuplate în ordinea inversă a conectării. Reţineţi acest pas, este extrem de important pentru a putea porni maşina aşa cum trebuie.

Cea dea doua variantă este conectarea bateriei la un redresor, adică acel dispozitiv electric ce transformă curentul alternativ în curent continuu. Pentru acest lucru bateria trebuie deconectată de pe mașină si conectată la redresor pentru cel putin 10-12 ore. Procedura de cuplare a cablurilor este similară cu cea a pornirii ajutate de o altă maşină.

Citeşte şi:

Program Penny de Crăciun. Orarul complet pentru zilele de 24, 25 și 26 decembrie
Claudiu Târziu: CV, salariu, vârstă, înălțime, greutate, avere, afaceri, familie

Atenție, redresorul trebuie setat pe voltajul bateriei pe care urmează sa o încarce. Dupa ce s-a efectuat procedura de mai sus, redresorul se poate conecta la priza de curent electric.

Dacă votlajul nu este cel de care aveţi nevoie, degeaba încercaţi să porniţi maşina, căci „mişcarea” aceasta nu va funcţiona. Paşii menţionaţi anterior trebuie respectaţi întocmai, dacă vreţi să aveţi succes.