Gabriela Dinu Știri 11.12.2021 13:36

Ce acte și documente sunt necesare pentru portarea în rețeaua Orange

Ce acte și documente sunt necesare pentru portarea în rețeaua Orange

Orange oferă multiple beneficii clienţilor care doresc să treacă dintr-o reţea concurentă şi să se porteze la ei. Pentru a face asta, e nevoie de o serie de documente şi portarea se face în maximum trei zile.

Procesul nu este deloc unul complicat şi, conform informaţiilor disponibile pe site-ul Orange, nu ai nevoie de nimic în plus faţă de situaţia în care ţi-ai face un abonament nou la Orange, fără să mai fi fost abonat la o altă reţea:

Cum te poţi porta din reţeaua Vodafone în Orange?

„Actele necesare pentru înregistrarea portării sunt actele standard pentru activarea unui abonament Orange, precum şi ultima factură emisă, în cazul în care numărul portat corespunde unui abonament din altă reţea.”

Odată ce se înregistrează portarea, veţi primi un document, este vorba despre actul adiţional la contractul de abonament, privind portarea.

Dacă ai abonament la Orange şi doreşti să te treci pe cartelă cu păstrarea numărului de telefon trebuie să te adresezi unui reprezentant Orange şi acesta îţi va prezenta oferta curentă. Atunci când treci de pe o cartelă pe un abonament, vei putea transfera credit de până la maximum 100 de euro, dar nu oricum, ci 50 de euro credit de comunicare şi 50 de euro acumulaţi prin programul PrePay Bonus.

Dacă doreşti să schimbi titularul cartelei sau a abonamentului o poţi face la un an distanţă de când a fost încheiat abonamentul.

Citeşte şi:

Taxe și impozite 2022. Cum se plătesc, cum aflii cât ai de plată și ce poți păți dacă nu le achiți
Alimente permise în post. Ce ai voie să mănânci și ce alimente te-ar putea induce în eroare

Persoanele fizice, de cetăţenie română, se pot porta la Orange dacă prezintă cartea de identitate. Cetăţenii străini sunt obligaţi să prezinte paşaportul şi legitimație de şedere/certificat de rezidență/permis de şedere pe termen lung.

În cazul persoanelor juridice, aceştia trebuie să prezintă următoarele:

  • certificatul de înmatriculare la Registrul Comerțului;
  • statutul firmei şi/sau ultima cerere de mențiuni de la Registrul Comerțului (în care să figureze persoana /persoanele fizice care reprezintă legal persoana juridică: adiministratorul/administratorii) – dacă este cazul;
  • certificatul de înregistrare în scopuri de TVA pentru persoanele juridice plătitoare de TVA;
  • împuternicire (valabilă 3 zile calendaristice) dată de administrator pentru a semna contractul de abonament – în cazul în care administratorul deleagă o terță persoană pentru a semna contractul de abonament;
  • cartea de identitate, buletinul de identitate sau cartea de identitate provizorie a persoanei care semnează contractul de abonament Orange. În plus, persoana respectivă trebuie să aibă asupra sa şi ştampila societății pe care o reprezintă.