Ionuț Nițulescu Știri 27.01.2023 17:36

Ce a găsit un hoț în portofelul furat. S-a predat singur la poliție!

Ce a găsit un hoț în portofelul furat. S-a predat singur la poliție!

Viața bate filmul! Un hoț a furat un portofel, dar a decis să se predea la poliție după ce s-a uitat în el. Pare scenariul unui film, dar este povestea unui puști de 19 ani, care a trăit o experiență neașteptată.

Connor Dawes, un tânăr din Marea Britanie, a atacat un bărbat pe stradă. L-a urmărit, apoi l-a pus la pământ și i-a furat portofelul, haina și telefonul. Bărbatul jefuit nu a mai avut ce face.

Ce a găsit un hoț în portofelul furat

A ajuns la un loc ferit și a început să scotocească prin buzunarele hainei, apoi s-a uitat în portofel să vadă pe câți bani a reușit să pună mâna. Ceea ce a găsit l-a lăsat cu gura căscată și l-a făcut să ia o decizie cu totul neașteptată.

Tânărul și-a dat seama că bărbatul pe care îl atacase avea autism. Probabil că nu era primul trecător pe care îl jefuise, însă faptul că a atacat o persoană cu nevoi speciale i-a adus remușcări. Atunci a decis să se predea la poliție. Connor și-a mărturisit fapta și a precizat că omul trebuie să-și primească obiectele înapoi.

Citește și: Ce a putut să găsească un om după ce a săpat o groapă în propria curte. Era acolo de sute de ani!

Ce sentință a primit tânărul

Nicio greșeală de acest fel nu poate fi iertată, iar puștiul a ajuns în fața judecătorului. Chiar dacă judecătorul a fost uimit să trăiască ziua în care un hoț regretă fapta și se denunță singur, acesta a decis că nu poate ierta ușor întâmplarea.

„Chiar dacă nu îl știai pe omul acesta ca fiind bolnav, tot ai putut vedea că este vulnerabil, fiindcă umbla singur noaptea pe stradă. Ai făcut rău unui om care se zbate în viață și, prin fapta ta, i-ai agravat starea. E o mare rușine ceea ce ai făcut și e evident că trebuie să primești o pedeapsă. Fiindcă lumea trebuie să înțeleagă că furtul se pedepsește cu închisoarea”, i-a spus judecătorul.

Tânărul a primit doi ani de închisoare, însă mulți au fost de părere că tânărul ar fi trebuit totuși iertat sau să primească o sentință mai mică, deoarece și-a recunoscut fapta.