Tudosie Andrei Utile 03.07.2023 09:30

Cât de mult costă un aparat dentar

Cât de mult costă un aparat dentar

Aparatul dentar nu este doar o tendință, ci o necesitate medicală. Deși în ultima vreme a devenit popular, medicii stomatologi îl recomandă pentru capacitatea sa de a corecta poziționarea dinților, readucându-i în poziția lor inițială și restabilind o mușcătură corectă. Cu toate acestea, costul unui aparat dentar și modul în care poate fi selectat variază.

Aparatul dentar oferă posibilitatea de a corecta diverse probleme de ortodonție fără a provoca durere. Aceste probleme pot afecta în timp sănătatea dinților, gingiilor, articulației temporo-mandibulare și chiar integritatea tubului digestiv.

Cât costă un aparat dentar

Costul unui aparat dentar fix cu brackeți metalici începe de la 2.800 de lei pe arcadă. Pentru un aparat fix cu brackeți ceramici, prețul este de 3.500 de lei pe arcadă, în timp ce pentru un aparat fix cu brackeți safir, prețul ajunge la 4.000 de lei pe arcadă. Pentru un aparat fix Damon metalic, costul este de 5.500 de lei pe arcadă, în timp ce un aparat dentar mobil are un preț de 1.100 lei pe arcadă.

Aparate dentare invizibile și prețurile lor

Incognito reprezintă o tehnologie avansată în domeniul aparatelor dentare, oferind rezultate eficiente și de lungă durată în corectarea diferitelor tipuri de probleme de aliniere a dinților. O caracteristică distinctivă a aparatului Incognito este faptul că este amplasat discret pe partea interioară a dinților, fiind invizibil în exterior. Prețul acestui tip de aparat dentar este de 13.200 de lei.

Cum se stabilește prețul unui aparat dentar

Costul unui aparat dentar poate varia în funcție de tipul acestuia. După o consultare inițială, ortodontul va identifica problemele specifice cu care te confrunți și îți va propune mai multe opțiuni de tratament. Deși toate tipurile de aparate dentare, atât cele clasice cât și cele moderne, au același obiectiv de a-ți oferi o dantură sănătoasă și frumoasă, cu dinți drepți și corect aliniați, costurile asociate planurilor de tratament pot varia.

Atunci când dorești un aparat dentar care să fie cât mai puțin vizibil, trebuie să iei în considerare faptul că acesta poate avea un cost mai ridicat. De exemplu, un aparat dentar clasic, cu brackeți și arc metalic, montat pe suprafața exterioară a dinților, este mult mai accesibil din punct de vedere financiar în comparație cu un aparat dentar montat în partea din spate a dinților, realizat dintr-un aliaj nobil de aur și complet insesizabil în timpul purtării.

De asemenea, costul unui aparat dentar Invisalign, care implică utilizarea unor gutiere transparente ce se aplică pe suprafața dinților, este mai mare în comparație cu un aparat dentar clasic. Prețul aparatului dentar Invisalign este justificat de beneficiile pe care le oferă: perioadă mai scurtă de purtare, discreție totală din punct de vedere estetic, deoarece este greu observat de către cei din jur datorită absenței brackeților sau sârmelor atașate pe dinți, și un nivel mai ridicat de confort.