>
Viaţa bate filmul, iar testele de paternitate nu se fac numai în producţiile cinematografic. Este, deja, o procedură la ordinea zilei, iar modul în care se face nu este unul complicat.
În primul rând, trebuie să ştiţi că oamenii îl recunosc ca fiind un test ADN şi este un proces care a devenit popular încă de la începutul anilor 90, atunci când cercetătorii ştiinţifici au descoperit genomul uman şi noi metode de analiză genetică.
Mai exact, s-au aflat detalii despre ADN, care a fost considerat harta genetică unică, provenit în cazul copiilor din ADN-ul părinţilor, în egală măsură.
Daci nu ştiaţi deja, pentru a face un test de paternitate trebuie prelevate probe de la tată ce vor fi comparate cu cele ale copilului. Un medic sau asistent va recolta materialul biologic, în acest caz raclajul bucal, reprezentând faţa interioară a obrajilor, prin beţişoare asemănătoare celor de urechi. Se vor lua, totodată, şi probe de sânge. Din aceste materiale biologice va fi extras ADN-ul, iar rezultatul obţinut poate fi în două tipuri: fie acesta arată coincidenţa ADN-ului copilului cu al tatălui, în proporţie de 99%, fie rezultatul de probabilitate de relaţie indică 0%, ceea ce înseamnă că cei doi nu sunt tată şi fiu sau fiică.
Rezultatele testelor de paternitate sunt gata de regulă în 5-7 zile lucrătoare şi un astfel de test se poate face şi în mod anonim, fără a vă dezvălui identitatea reală. Adică vor fi prelevate probe şi vor fi testate probabilităţile fără ca numele cuiva să fie cunoscut. Pentru această operaţiune se emite o taxă în plus pe lângă costul iniţial, în valoare de 1000 de lei.
Un test de paternitate realizat la o clinică privată costă începând de la 4.000 de lei. Dacă este nevoie şi ca acesta să fie legalizat, atunci costul explodează şi ajunge până la 10.500 de lei.