Gabriela Dinu Știri 18.12.2022 13:15

Cât costă să-ţi deschizi o franciză Profi şi care este procesul

Cât costă să-ţi deschizi o franciză Profi şi care este procesul

Profi vrea să se extindă în România şi pe piaţa magazinelor de tip franciză. Ce trebuie să faci pentru a deschide o astfel de afacere vei afla din rândurile care urmează.

Profi Rom Food este operatorul unui extins lanţ de magazine alimentare de proximitate şi încercars iniţial în 2015 să înlocuiască managementul clasic, de tip supermarket, cu cel al afacerilor de tip franciză, în care micii antreprenori să investească.

Cum se deschide o franciză la Profi?

Compania care deţine magazinele Profi a revenit la această idee şi caută câteva sute de persoane pentru a se implica în acest proiect. Pentruţa Ioniţă, directorul de Franciză de la Profi, a oferit detalii în acest sens:

„În 2020, odată cu stabilirea liniilor de dezvoltare a companiei pentru următorii 5 ani, a început accelerarea Programului Agent Profi, devenit prioritate strategică, alături de politica agresivă de expansiune prin care rețeaua noastră s-a remarcat în piața de retail. Până la finalul anului, ne propunem să dăm în franciză tip agent alte câteva sute de magazine din zone urbane și rurale. Ne onorează contribuția semnificativă pe care o putem aduce la dezvoltarea comunității antreprenoriale din România.”

Se va lucra, în general, cu magazine Profi care au fost deja deschise, însă nu este exclusă nici varianta de operare prin care este deschis un restaurant nou.

Modelul de deschidere a unei francize în lanţul de magazine Profi

Modelul este cel clasic şi este cât se poate de simplu. Adică, antreprenorul va semna un contract de colaborare cu cei de la Profi, prin care retailerul se oferă să predea către operare un magazin la cheie. Toate investiţiile pentru amenajare sunt achitate deja de către cei de la Profi, iar colaboratorul trebuie să vină cu experienţa în domeniu, care este obligatorie şi o garanţie în valoare de 10.000 de euro. Nici măcar stocul de marfă nu este suportat de el, tot Profi achită şi alimentele care se vor vinde la raft.

După acelaşi sistem funcţionează deja în România şi magazinele La Doi Paşi, Metro Cash&Carry, Mega Image sau Carrefour Express. Tot ce trebuie să faceţi dacă doriţi să intraţi în acest sistem este să deţineţi experienţă în comerţi şi studii sau documente care să dovedească asta, alături de suma de 10.000 de euro. Aşa veţi primi cheile unui magazin Profi complet echipat şi utilat, gata de cumpărături pentru clienţi.