Claudiu Melinte Știri 15.05.2024 14:00

Cât costă să-ți colantezi mașina și care sunt cele mai bune materiale pe care să le folosești

Cât costă să-ți colantezi mașina și care sunt cele mai bune materiale pe care să le folosești

Dupa cum bine stim, este la moda sa iti colantezi masina si se multe ori aceasta operatiune nu este doar un moft pentru ca protejeaza extrem de bine vopseaua automobilului de zgarieturi si alte incidente. Cat costa sa iti colantezi masina si care sunt cele mai bune materiale?

Soferii care se plictisesc de culoarea masinii lor sau pur si simplu cei care vor sa isi protejeze si mai bine masina, aleg sa o colanteze. Astfel, automobilul lor este protejat impotriva zgarieturilor, a gainatului de pasari care este acid si ataca vopseaua sau impotriva pietrelor care sar de pe carosabil.

Cat costa sa iti colantezi masina si care sunt cele mai bune materiale pentru a face acest lucru. Nu uita ca a iti colanta masina nu este un procedeu foarte usor, asa ca o sa dureze cateva zile pana cand colantul va fi aplicat pe intreaga caroserie a automobilului tau.

Ce este, de fapt, colantarea masinii si ce materiale se folosesc?

Colantarea auto reprezinta un procedeu prin care se aplica o folie autocolanta pe caroseria unui autoturism. Aceasta se poate face pe toata suprafata masinii sau pe anumite parti, dupa cum cere clientul. Companiile aleg sa isi colanteze masinile partial, pentru a afisa diverse imagini sau mesaje in scop publicitar.

De asemenea, puteti aplica si o folie protectoare pe masina, daca vreti sa aveti vizibila culoarea originala a automobilului. Mai mult, se pot monta folii protectoare si pentru faruri sau stopuri, asa ca o sa aveti grija de orice componenta a vehiculului.

Cat costa colantarea unei masini si ce avantaje ofera?

Avantajele unei colantari sunt destul de multe. Dupa cum spuneam mai sus, colantul protejeaza vopseaua masinii de gainatul de pasari, praf, soare etc.

In caz ca masina ta este atinsa usor din greseala de o usa sau de alta masina in parcare, nu se va intampla absolut nimic iar vopseaua automobilului tau nu va fi afectata.

Cei care vor sa isi colanteze masina trebuie sa fie pregatiti sa plateasca in functie de modelul de masina pe care il conduc.

Daca ai o masina de clasa mica (BMW Seria 1, Mercedes-Benz Clasa A, Audi A1-A3, VW Golf, Seat Leon etc.) trebuie sa platesti in jur de 3.900 de lei pentru o colantare cu materiale Orafol sau 4.900 pentru colantarea cu materiale 3M, Hexis sau Avery Dennison.

Pentru automobile de clasa medie (Audi A4/A5/A6, BMW Seria 3/5, Mercedes-Benz Clasa B/C, Skoda Octavia, Mazda 3/5, VW Jetta etc) sau un crossover/SUV de clasa mica (Audi Q2/Q3. BMW X2/X3, Toyota RAV4, Jeep Renegade etc), pretul este de 4.500 de lei pentru materiale Orafol sau 5.500 de lei pentru materiale de la 3M, Hexis sau Avery Dennison

Automobilele de clasa mare (Audi A8, BMW Seria 7, Mercedes-Benz Clasa S, VW Phateon, BMW Seria 6, Porsche Panamera etc.) sau SUV mari (Audi Q5/Q7, BMW X4/X5/X6, Range Rover, Mercedes-Benz G/GLE/GLS, Porsche Macan/Cayenne, VW Touareg etc.) vei plati 4.800 de lei pentru materiale Orafo sau 5.800 de lei pentru materiale 3M, Hexis sau Avery Dennison.

Preturile nu includ TVA, insa includ manopera, certificatul de garantie si calitate.