Gabriela Dinu Știri 13.01.2023 09:50

Cât au ajuns să coste miciii terasa Obor, la Cocoşatu sau la Ciotoianu

Cât au ajuns să coste miciii terasa Obor, la Cocoşatu sau la Ciotoianu

Micii cu cartofi prăjiţi sunt un deliciu românesc, servit la majoritatea teraselor din ţară. Sunt şi câteva localuri renumite din Bucureşti sau în proximitate, unde oamenii merg special pentru o porţie de mititei.

Vorbim despre Terasa Obor sau localurile La Cocoşatu sau La Ciotoianu, restaurante renumite pentru produsele special de la grill, cu gust autentic şi preţuri relativ bune.

Cât costă o porţie de 2 mici la cele mai renumite restaurante

Alimentele s-au scumpit recent, iar valul preţurilor mari a ajuns să se facă simţit şi în cazul restaurantelor, mai ales. Pentru că astăzi vorbim despre mici, restaurantele la care facem referire au adus scumpiri cuprinse între 1 şi 2 lei. Până şi crenvruştii au ajuns să fie mai scumpi, renumitul hotdog de la Ikea, care costa doar un leu, a ajuns acum de la 1 leu la 2,5 lei.

La Cocoşatu, un singur mic, ce vine cu o chiflă şi muştar, se poate achiziţiona la preţul de 6,5 lei. Aici, vă puteţi achiziţiona multe alte produse la grătar, piept de pui (28 lei), pulpe de pui dezosate (25 lei), pui la jar (39 lei), ceafă de porc (34 lei) ori cotlet de porc (32 de lei). Există şi un meniu a la carte, de unde vă puteţi comanda ciorbe, fructe de mare sau desreturi. Există două locaţii La Cocoşatu, în Băneasa, deschis în 1993, şi pe strada Clucerului nr 41, în zona Arcul de Triumf.

La Ciotoianu este un alt local faimos pentru alimentele gustoase, servite la grătar. Aici, un mic este la preţul de doar 4 lei, iar dacă doriţi să adăugaţi şi o porţie de cartofi prăjiţi, va trebui să mai scoateţi din buzunar 7 lei pentru o porţie mică şi 14 lei pentru o porţie mare.

Luis Stan vinde şi el mici la terasa lui

Aici, muştarul se plăteşte separat, costă 2 lei, la fel ca o chiflă. Tot la Ciotoianu, veţi putea servi şi pastramă de oaie (slabă sau grasă, preţul variază între 60 şi 70 lei pe kilogram), pastramă de vită (55 lei), pulpe de pui (40 lei kg), cotlet de berbecuţ (60 lei) şi multe altele.

Luis Stan şi-a deschis recent o terasă în Vitan, acolo unde vinde produse proaspete, făcute la grătar. O porţie de doi mici costă doar 6 lei, iar dacă vor şi cartofi prăjiţi, vor trebui să mai plătească doar 6 lei. Un astfel de „meniu” ajunge astfel la preţul de doar 12 lei.

Şi la Terasa Obor, faimoasă şi ea pentru micii ei, au crescut preţurile, însă nu sunt de neatins. O porţie de doi mici costă 8 lei (fiind doar 4 lei bucata), iar oamenii se înghesuie mereu la coadă pentru a servi savuroşii mititei.