>
Alocaţiile pentru copii s-au mărit în România, cu un procent considerabil. Creşterea totală este de 20%, dar este vorba despre un proccent rezulta din dinferenţa dintre cuantumul alocaţiei pentru iulie 2022 şi cel din iulie 2020.
Mai exact, mărirea există, însă nu se raportează la alocaţia din luna precedentă, ci de la cea din vara anului trecut. Aceste dispoziţii au intrat în vigoare odată cu OUG 123, din 2020, iar agloritmul de acordare al alocaţiilor este în continuare în creştere.
Neînţelegerea privind noua sumă care se oferă drept alocaţie pentru un copil vine din cauza Guvernului, care a emis un comunicat de presă după ce a aprobat Ordonanţa de Urgenţă, dar nu a explicat şi la ce anume se aplică acel procent de 20%, lăsând astfel pe fiecare să înţeleagă ce vrea.
„Guvernul a aprobat dublarea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii. Prima majorare, cu 20%, aferentă lunii august, va fi făcută în septembrie. Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri, majorarea cu 20%, începând cu luna septembrie, a alocaţiei de stat pentru copii, aferentă lunii august, iar pentru perioada 2021 – 2022, Executivul a prevăzut câte două majorări pe an, în lunile ianuarie şi iulie. Toate majorările vor fi făcute din oficiu”, se arăta în comunicatul Guvernului României.
Citeşte şi:
Răzvan Burleanu: CV, salariu la FRF, vârstă, înălțime, greutate, familie, avere
Lista completă a actorilor din serialul Hercai de pe Kanal D. Cine sunt, de fapt, aceștia în viața reală
Astfel, ca să rezumăm toată această nebunie cu procentul de 20%, copiii cu handicap vor avea o alocaţie de 600 de lei, din luna iulie 2022. La fel se întâmplă şi în cazul copiilor cu vârsta de până la 2 ani, şi ei vor primi aceeaşi sumă.
Pentru cealaltă categorie de vârstă, cuprinsă între 2 şi 18 ani, alocaţia va ajunge în vara anului viitor de la suma de 156 lei la 300 de lei.